Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor

Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor


Yaşam 16.04.2024 15:33:28 0
Minikler Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ etkinliğinde Yazar Deniz Alter, anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli kitabından kesitler okuyan yazar, çocuklarla söyleşi gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi’nin, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra yazarlarla tanışmalarına imkan sağlayan ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ isimli etkinlik,  Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi.
 Ataevler, Nilüfer, Vardar, Özlüce Anaokulları ile Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Burak Berk ve İzzet Şadi Sayarel Kreşi’nden 6 yaş grubu 320 öğrencinin katıldığı söyleşide,  felsefe öğretmeni ve yazar Deniz Alter, ‘Söylemezsem Olmaz’ kitap serisinde yer alan ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli eseri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.



‘Hayal kurmak nedir?’, ‘Rüya nedir?’ gibi soyut kavramlar üzerine konuşan Alter, çocukların bu konuyla ilgili düşüncelerini öğrendi. Çocukları düşünmeye teşvik edecek sorular da yönelten Alter, yaratıcı ve eleştirel düşüncelerini geliştirecek interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.  Çok keyifli bir söyleşi gerçekleştiğini ifade eden Alter, kütüphane ortamının harika olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Söyleşinin sonunda katılan çocuklara ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli kitap hediye edildi.



Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda ise Yazar Deniz Alter, Gezici Kütüphane etkinliğinde Minareliçavuş’taki Alara Anaokulu’ndan 50 öğrenciye söyleşi gerçekleştirdi.


Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu
Kamuya 40 bin 538 personel alımı yapılacak! 26 kurum başvuru şartlarını açıkladı 26 kamu kurumunun 40.538 personel alımı Resmi Gazete'de yayımlandı. Lisans, ön lisans, ortaöğretim mezunlarından personel alımı yapacak olan kurumlar başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre 6 bakanlığında dahil olduğu listede kamu
Dalgın tır şöförü yolda oluşan çukura düştü Adana'da kum yüklü bir tır, seyir halindeyken yolda oluşan çukura düştü. Tırda yüklü kum yola saçılırken, sürücü çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan kurtarıldı.
Vali Baruş, Eğirdir Belediye Başkanı Özer’i Konuk Etti 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle Eğirdir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Özer beraberindeki Belediye Meclis Üyeleriyle Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.
Kurbanlık fiyatı 13 bin TL’den başlıyor Yaklaşan bayram öncesinde kurbanlık fiyatları belirlendi. Büyükbaş canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 TL arasında, küçükbaş ise 250 ila 300 TL arasında olacak. Bu durumda küçükbaşın fiyatı 13 bin TL’den başlayacak.