Isparta'da Yörük Şöleni Coşkuyla Kutlandı!

Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Akkeçili köyünde düzenlenen 9. Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şöleni, büyük bir coşkuyla kutlandı.


Kültür 9.07.2023 09:57:00 0
Isparta

9. Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şöleni Coşkusu Akkeçili Köyünde Yaşandı!"

Senirkent ilçesine bağlı Akkeçili köyünde, geleneksel olarak düzenlenen 9. Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şöleni, büyük bir katılımla gerçekleşti. Şölene, Isparta Valisi Aydın Baruş, Senirkent Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz ve birçok yerel yetkili katıldı.

Vali Baruş, öncesinde köy merkezinde yer alan yörük müzesini ziyaret etti. Burada yörüklerin yaşam tarzı, el sanatları ve geleneklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Ardından şölen alanına geçen Vali Baruş, yörük obalarını gezdi ve köy halkıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Şölenin açılış konuşmasını yapan Vali Baruş, bin yıl öncesine dayanan köklü bir kültür olan yörük kültürünün önemine vurgu yaptı. Atalarımızın Anadolu'ya gelerek yurt tutma sürecindeki fedakarlıklarını anımsatan Vali Baruş, yörüklerin bu toprakların asli sahipleri olduğunu belirtti. Aynı zamanda yörüklerin, bu topraklara verdiği destekle Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sağladığını vurguladı.

 

Şölen boyunca halk oyunları gösterileri, mehteran takımı ve Türk halk müziği konseri gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Vali Baruş, yörük çadırında sergilenen gösterileri büyük bir ilgiyle izledi ve etkinliklere katılanlara teşekkür etti.

Şölene, Senirkent Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, Akkeçili Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Süleyman Demirel Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Genç, Toroslar Yörük-Türkmen Federasyonu Başkanı ve Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu ve birçok vatandaş da katıldı.

  1. Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şöleni, yörük kültürünü yaşatma ve tanıtma amacıyla düzenlenen bir etkinlik olup, gelecek yıllarda da devam etmesi planlanmaktadır.

 

detail-photo-fancybox-1detail-photo-fancybox-2detail-photo-fancybox-3detail-photo-fancybox-4detail-photo-fancybox-5detail-photo-fancybox-6detail-photo-fancybox-7detail-photo-fancybox-8detail-photo-fancybox-9detail-photo-fancybox-10detail-photo-fancybox-11detail-photo-fancybox-12detail-photo-fancybox-13detail-photo-fancybox-14detail-photo-fancybox-15


TMMOB’dan Kemer çıkarması TMMOB’dan Kemer çıkarması
"Bucak Belediyesinin kaynakları hor harcanmamıştır" "Bucak Belediyesinin kaynakları hor harcanmamıştır"
Burada birlik beraberlik var Burada birlik beraberlik var
Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı
IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB