Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı

Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı


Gündem 18.04.2024 21:13:00 0
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi, Eğirdir Gölü’nde şehrin içme suyunu temin eden terfi merkezindeki emiş pompalarının bulunduğu bölgede oluşan yosunlaşmayı temizledi.

Bir 1 kişi ve göl görseli olabilir
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın, kaza ve afetlere her zaman hazırlıklı olarak yaptığı müdahalelerin yanı sıra bünyesinde oluşturduğu Su Altı Arama Kurtarma Timi ile de suda meydana gelebilecek olaylara karşı da her an göreve hazır halde bekliyor. Özellikle yaz aylarında göl, baraj ve diğer su kaynaklarında boğulmalara karşı görev yapan Su Altı Arama Kurtarma Timi, Isparta’nın içme suyunun bir kısmını karşılayan Eğirdir Gölü Barla mevkiinde
yer alan belediyenin su terfi merkezinin bulunduğu bölgede de sürekli dalış yaparak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Bir 2 kişi, yüzen insanlar ve manati görseli olabilir
Su Altı Arama Kurtarma Timi dalgıçları son olarak su terfi istasyonunun bulunduğu bölgedeki emiş pompalarının bulunduğu alan ve boru önlerinde oluşan yosunlaşma ile milli toprakları temizleyerek emiş pompalarının gücünü
de artırmış oldu. Yapılan çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, belediyenin 6 kişilik dalgıç ekibinin bulunduğunu ve rutin olarak Eğirdir’deki su terfi merkezinde temizlik çalışması yapıldığını söyleyerek, bölgede biriken yosunların ekipler tarafından temizlendiğini kaydetti.

Bir 4 kişi, balık tutan insanlar, kayık, su kütlesi ve yazı görseli olabilir
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalgıcı Güngör Hasgören de yaz, kış rutin olarak bölgede dalışlarının olduğunu aktardı. Hasgören, “Bu dalışlarımızda filtrelerin tıkanmaması amacıyla temizlik çalışmaları yapıyoruz. Gerek yosun gerekse dipte biriken milleri pompa yardımıyla çekip temizlik çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Arama Kurtarma Timi olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Hasgören, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her konuda desteklerini kendilerinden hiçbir zaman esirgemediğini söyleyerek teşekkür etti.


Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor
Isparta'da yağmur sonrası rengarenk görüntüler Isparta, son yağmurların ardından doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. İkindi saatlerinde gökyüzünde beliren muhteşem gökkuşağı, şehre adeta büyülü bir atmosfer kazandırıyor.
Şehit Astsubay Şen, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) memleketi Antalya'da toprağa verildi. 51'inci doğum gününde anne Ayşe Şen, oğlunun Türk bayraklı tabutu yanında
Uluborlu belediye Başkanı Bakır ISTUDAK üyelerini misafir etti Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, bölgede gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından, ISTUDAK Dernek üyeleri ile bir araya geldi.
Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti