İhtiyaç sahipleri için ‘Ekmek kart’ uygulaması

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kart uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.


Siyaset 7.05.2024 23:34:00 0
İhtiyaç sahipleri için ‘Ekmek kart’ uygulaması

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kart uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı dün saat 14.00’da belediye binasında gerçekleşti. Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Büyüktuncer, halk ekmekle ilgili öneri sundu. Büyüktuncer; “Yoğun bir seçim döneminden geçtik. Bu seçim döneminde Isparta’da ekmek furyası döndü ve şu an halkımızdan gelen bir talep var halk ekmekle ilgili. Bununla ilgili ilerleyen günlerde bir çalışma yapabilirsek en azından ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz günlerde destek olur diye düşünüyorum. Bunu da bir öneri olarak sunuyorum” dedi.

Başkan Başdeğirmen, halk ekmek uygulamasının Isparta’da daha önce denendiğini ve başarısız olunduğunu söyleyerek, ekmek kart uygulamasıyla ihtiyacı olanların ekmeğini 2-3 lira indirimli alabileceğini ifade etti. Başkan Başdeğirmen, açıklamasında; “Halk ekmek  Isparta’da daha önce denenmiş bir iş. Birçok ilde denenip ancak başarılı olmayıp, kapatılan fabrikalar çok örnekleri. Bazı yerlerde mesela büyükşehirlerde İstanbul’da 18-20 Milyon insan yaşıyor. Bir yönetmelik çıkarıyorlar 4 tane kulübeye veriyorlar. Orda da sanki ekmeği ücretsiz herkese dağıtılıyormuş gibi bir hal doğuyor. Bu başka yerlerde de oluyor. Şimdi gidiyorsunuz, halk ekmeğin çıkardığı ekmeği ben şimdi 3 tane kulübe koydum diyelim Mimar Sinan Caddesi’ne, Kaymakkapı’ya bir tane de Cumhuriyet Caddesi’ne. Şimdi orada Mehmet Büyüktuncer olarak sen de gidip alabileceksin o ekmeği, Şükrü Başdeğirmen olarak ben de alabileceğim, ona ihtiyacı olan kişi de alabilecek. Bir kere bu anlamda doğru bir yatırım değil bu iş. Adam Mercedes’i ile yanaşacak, o ekmeği alıp gidecek. Ona alma diyebilir misin? Halk ekmek, o da halk. Bizim yapmamız gereken farklı bir şey. Şimdi bu halk ekmeğin belediyeler tarafında ucuza mal edilmesi diye mümkün değil ki bir başka çalışma yok. Devlet belediyelere ayrı bir fiyatta buğday vermiyor veya ucuz un verilmiyor. Bu bir, aynı fiyattan alacağım ben unu. Ondan sonra ikincisi; benim verdiğim eleman 8 saat çalışacak ve 31 Bin lira maaş vereceğim. Fırıncının elemanı 14 saat çalışacak 17 Bin lira verecek. Şimdi ben 31 Bin lira vereceğim asgari ücrete, 3 vardiya çalıştıracağım 24 saatte 90 Bin lira bir tane günü döndürebilmek için 3 kişi çalıştırmak zorundayım. Fırın sabaha kadar çalışıyor. Şimdi benim verdiğim rakam 93 Bin lira, diğerinin verdiği rakam 50 Bin lira. Bu bizim için çok ağır bir ödeme farkı. Bunları hesapladığınız zaman şu an fırıncı ekmeği 8 liraya mal ediyorsa biz 14 liraya mal ediyoruz. Ben onu yapacağıma fakirler belli. O fakirlere ekmek başı 2-3 lira indirim alabileceği kartlar veririm. Fakirler gider alır. Adam Mercedes’iyle yanaşıp oradan ekmeği alıp gidemez. Ayrıca fırıncılarla rekabet etmemiş olursun. Herkes ticaretini yapmak zorunda, bunu da düşünmemiz gerekiyor. Onla alakalı çalışmamız, bizim amacımız halk ekmekte ihtiyaç sahibi vatandaşların ekmeğini ucuza alabilmesi, biz de bunu kartla uygulayarak yapacağız inşallah. Önümüzdeki günlerde de o kararı sizlerin önüne getireceğiz” şeklinde konuştu.


Bursa Osmangazi’de Emre Kaya rüzgarı Bursa Osmangazi’de Emre Kaya rüzgarı
İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu! İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu!
Hentbolde final serisi maçları başladı Hentbolde final serisi maçları başladı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Bilecikli doğa tutkunları 19 Mayıs'ı doğada kutladı Bilecikli doğa tutkunları 19 Mayıs'ı doğada kutladı