HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi

HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi


Gündem 25.04.2024 11:37:20 0
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 6 ildeki idare mahkemelerinin bölge derecelerini yeniden belirlerken, Muğla'ya bağlı Seydikemer Adliyesi'nin de bölge derecesi belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Hâkimler ve Savcılar Kurulu, İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliği gereğince idari yargı teşkilatlarından bazı mahkemelerin bölge derecesini yeniden belirledi.

Adalet Bakanlığı'nın oluru ile kurulan Ağrı, Bingöl ve Kırklareli İdare Mahkemelerinin coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumu ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlığı dikkate alınarak bölge derecelerinin belirlenmesi hususu Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu'nca görüşüldü.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, idari yargı teşkilatı olarak;

  • Giresun İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2,
  • Kars İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Osmaniye İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2
  • Ağrı İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Bingöl İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Kırklareli İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2,

belirlenmesine karar verildi.

Ayrıca bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan HSK kararına göre Seydikemer Adliyesi'nin bölge derecesinin de 3 olması kararlaştırıldı.


Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gaz
Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Dolar kurundaki stabil durum devam ederse, pazartesi gece yarısı itibarıyla benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacak. İndirim sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni fiyatlar belirlendi.
ISPARTA'DA GÜLCÜLER 12 BİN TON REKOLTE BEKLİYOR Hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ile 10 gün öne alınan gül hasadı başladı. Bu yıl 12 bin ton rekolte bekleniyor.
Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti