ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK?

ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK?


Gündem 24.04.2024 12:17:00 0
ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK?

Türkiye’de bir süre önceye kadar hayvan ithalatını özel sektör yapıyordu. Yurtdışından hayvanı getir,  kesime gönderip göndermeme keyfiyetini kullan, fiyatları yükselt, sonra sat. İstediği gibi sektörü yönetiyordu.

2024 yılının başında devlet bir karar aldı ve hayvan ithalatını devletin regülasyon kurumu olan ESK yapacak dedi. Nolduysa bundan sonra oldu. İthalat yapan firmalar, buradaki çok yüksek kârlarını kaybedecekleri için hayvanları ellerinde tuttular, kesime göndermediler, piyasaya et tedariği azaldı ve fiyatlar arttı.

Tarım ve Ticaret bakanlıkları defaatle açıkladılar. Burada fırsatçılık yapanlar var diye. Şimdi ESK hayvanları yurt dışından getirmeye başladı. 2 gemi yolda, 3.yüklendi. Devamı da gelecek. Gelen mal küçük  işletmelere daha fazla verilecek. Hem hayvancılık gelişecek, hem de fiyatlar bir dengeye oturacak.

Ramazan ayında ESK şöyle bir hamle yaptı. Dedi ki “İstanbul ve Ankara’daki PERDER üyesi marketlere (sayısı 3500) belirli bir fiyattan satma karşılığında et veriyorum”. Yani piyasadan daha ucuza bu marketlerde et satışı başladı. Ve Ramazan boyunca bu fiyat sabit kaldı. Hal böyle olunca fiyatları sürekli yukarı taşıma girişimleri bir nebze engellendi.  

Önümüz kurban bayramı, şimdiden algı yapmaya başladılar fiyatlar şöyle olacak böyle olacak diye. Devlet onun da tedbirini alıyor.

Gazeteci zafer Şahin


ALANYA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN GENEL TRAFİK UYGULAMASI YAPILDI ALANYA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN GENEL TRAFİK UYGULAMASI YAPILDI
Baib: İhracatımız kesintisiz sürüyor Batı Akdeniz’den Nisan ayında gerçekleşen ihracat geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 5,92 oranında artış gösterdi ve 220 milyon 686 bin Dolar oldu.
Kepez’in sultanlarından ilk galibiyet Bölgesel Lig Final Müsabakalarında ilk rakibi Bodrum temsilcisini 3-0 yenen Kepez’in file sultanları, 2’inci Lig’e geri dönme yolunda ilk adımını attı
Medyanın kalbi Alanya'da attı Medyanın kalbi Alanya'da attı
Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu