Kültür

Kültür Haberleri

Deregümü’ye davetlisiniz!

Deregümü’ye davetlisiniz!


Kültür 17.09.2023 17:22:00 0
Deregümü’ye davetlisiniz!

Türkiye’nin en çalışkan köyleri arasında sayılan ve örtü altı tarımsal üretimde hatırı sayılır bir yere sahip olan Deregümü Köyü, bugün Domates ve Karanfil Festivaline ev sahipliği yapacak. Festival programı kapsamında ünlü sanatçılar Songül Karlı ve ManuşBaba’da konser verecek. Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, tüm Ispartalıları Deregümü’ye davet etti.

 

Birçok köy şehir merkezine göç verirken DeregümüKöyü 2007’de 855 olan nüfusunu bugün 2 binin üzerine çıkarmış durumda. Örtü altı tarım konusunda hatırı sayılır bir yere sahip olan Deregümü köyü, sezonda nüfusunun 2 katı insana istihdam sağlayan bir köy. Yani, Türkiye’nin en çalışkan köylerinden biri olaması tesadüf değil. Kent ve bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayan Deregümü Köyü’nde tatlı bir telaş var şimdilerde.

Köy bugün son derece önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Domates ve Karanfil üretiminde ciddi bir yerde bulunan Deregümü de Domates ve Karanfil Festivali gerçekleştirilecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivale tüm Ispartalıları davet eden Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, “Değerli hemşerilerim; 18 Eylül 2023’te dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Domates ve Karanfil Festivaline; emekçi ve çalışkan Deregümü halkını ve emeğe saygısını her zaman hissettiğimiz tüm Isparta halkını bekliyoruz” dedi.

Festival saat 16:00’da Köy Meydanı’nda kortej ile başlayacak. Program boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festivalde ödül törenleri, dinletiler ve küçük yarışmalar yapılacak.

Festival coşkusu ise akşam saatlerinde deyim yerindeyse tavan yapacak. Saat 21:00’de Ünlü Sanatçı Songül Karlı, Deregümülerle buluşacak, birbirinden güzel eserleri emekçi ve çalışkan Deregümülüler içniseslendirecek olan Songül Karlı’nın ardından ise sahneye son yılların sevilen ismi Manuş Baba gelecek. Gecenin geç saatlerine kadar sürecek olan programa protokolün ve Ispartalıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması
Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev
Muğla'da can dostlara acil müdahale aracı Muğla'da can dostlara acil müdahale aracı