Çalışanların beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Esnek çalışma modeli geliyor

Çalışanlar dikkat! Uzaktan ve esnek çalışmada düzenleme sinyali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor." dedi.


Gündem 8.05.2024 00:11:00 0
Çalışanların beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Esnek çalışma modeli geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan uzaktan ve esnek çalışmayla ilgili açıklama! Esnek çalışmada geri sayım başladı, mevzuat düzenlemeleri yapılıyor. Işıkhan, "Çağın çalışma modelleri değişiyor doğru. Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra hepimiz o süreçleri yaşadık. İşin yapısı, şekli, çalışma modelleri değişmeye başladı. Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor" ifadesini kullandı.

Işıkhan, İŞKUR NEET PRO kapsamında ‘Gençlerle Yarına Yolculuk’ Programında gençlerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Bakan Işıkhan, “Programımızda Türkiye’nin farklı illerinden, 200’e yakın katılımcımız bulunuyor. Türkiye çalışma hayatında Türkiye Yüzyılı’nda sizin sorularınız benim için çok önemli olacak. Ben de deneyimlerim ve kariyerim doğrultusunda sormuş olduğunuz sorulara yanıt vermeye gayret edeceğim” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin fırsat eşitliği konusunda önemli bir sorumluluk ve rol üstlendiğine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Benim gibi bir işçi çocuğu kardeşiniz, hiçbir ayrım gözetmeden şu koltukta oturabiliyor. Çok farklı konumlarda olan insanlar buralarda oturabilir ama en alttan başlayıp devletin en üst kademesine kadar gelmiş bir hocanız olarak gerçekten vatanımıza, devletimize ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum. Ben devletimizin yurtlarında, devletimizin burslarıyla okudum. Yurtdışına YÖK bursuyla gittim. Her şeyin arkasında devletimizin desteği ve gücü var” dedi.

"İŞKUR yanımızda"

Işıkhan, gençlerin kariyer noktasında nereye ulaşmak isterlerse bu konuda zorlandıkları konuları kendileriyle paylaşılmasını isteyerek, “Tabii öncelikle İŞKUR Genel Müdürümüzün desteğini alarak, sizin önünüzü açmak zorundayız. Kariyer noktasında nereye ulaşmak isterseniz o noktadaki zorlandığınız konuları bizlerle paylaşın. Biz size destek verelim. İŞKUR Yanınızda deniliyor ya. İŞKUR gerçekten yanınızda” ifadesini kullandı.


Bursa Osmangazi’de Emre Kaya rüzgarı Bursa Osmangazi’de Emre Kaya rüzgarı
İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu! İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu!
Hentbolde final serisi maçları başladı Hentbolde final serisi maçları başladı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Bilecikli doğa tutkunları 19 Mayıs'ı doğada kutladı Bilecikli doğa tutkunları 19 Mayıs'ı doğada kutladı