Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yüzde 29 arttı

Bu yılın ilk altı ayında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı, 5,5 milyonu geçti. 6 ayda kenti ziyaret eden turistler arasında Ruslar ilk sırada yer aldı.


Turizm 3.07.2023 11:15:00 1
Antalya

Turizm verileri yüz güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında kente gelen turist sayısı, 5 milyon 523 bin 624 oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı yüzde 29, sayısal olarak ise 1 milyon 239 bin 140 olarak gerçekleşti.

RUSLAR İLK SIRADA

1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasından 1 milyon 309 bin 267 turist sayısı ve yüzde 25,24'lük oran ile hava yoluyla kenti ziyaret eden Ruslar, listenin ilk sırasında yer aldı. Rusları 1 milyon 191 bin 62 turist sayısı ve yüzde 22,96'lık oran ile Almanlar, 520 bin 569 turist sayısı ve yüzde 10,03'lük oranla İngilizler takip etti. İlk 10'a giren diğer ülkeler ise şöyle sıralandı; Polonya, Hollanda, Kazakistan, Romanya, Litvanya, İsrail ve Ukrayna.

HAZİRANDA YÜZDE 15 ARTIŞ

1-30 Haziran tarihleri arasında Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 2 milyon 141 bin 809 oldu. Geçen yıl haziran ayından gelen turist sayısı ise 1 milyon 869 bin 206'ydı. Sayısal artış ise 272 bin 603 olarak gerçekleşti. Yılın tamamında olduğu gibi ilk sırayı 525 bin 515 turist sayısıyla Ruslar aldı. Rusları 363 bin 444 ile Almanlar, 168 bin 785 ile Polonyalılar ve 168 bin 385 ile İngilizler takip etti.


Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı
IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB
Isparta emniyetinden kaçak tütün ve vazol operasyonu Isparta emniyetinden kaçak tütün ve vazol operasyonu
HÜDA PAR’dan Ensar vakfına ziyaret HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından bir heyet, Ensar Vakfı Antalya Şubesi Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Düzce'de zehir tacirlerine ağır darbe Düzce'de zehir tacirlerine ağır darbe
Akdeniz Habercisi
3.07.2023 11:35:33
AK Parti’den milletvekili adayı olup İstanbul Milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, siyasi tercihiyle ilgili yapılan eleştiriler üzerine konuştu. Gazetecilere konuşan Cevizoğlu, AK Parti'ye geçişiyle ilgili yapılan tartışmalar üzerine şunları söyledi: "Sen başka bir mahalleden geliyorsun' diye kızanlar, 'Neden AK Parti'desin' diyenler oldu. Başka mahalleden geldiğim düşüncesine katılmıyorum. O mahalleden bana, 'Sen daha çok CHP'lisin' diye bakanlar vardı ama öyle değil. Ben Atatürk dedikçe CHP diyorum zannetti CHP'liler. Ben hiç CHP demedim. Ben hep Atatürk ilkelerinden konuştum, onları savundum. Eleştirdiğim ya da desteklediğim konularda hep bu ilkeler çerçevesinde konuştum. CHP tabanı ve yönetimi bunu ben CHP'yi alkışlıyormuşum gibi algıladı ve o yüzden kızdılar. 'Sen bizdendin, neden oraya gittin?' diye bir algı oldu. Kesinlikle bir algı yanılgısı." "Atatürk'ün ölümüyle birlikte ilkelerini öldürdüler" CHP yönetimini eleştiren Cevizoğlu, "O zaman da CHP'yi çok eleştiriyordum, şimdi de eleştiriyorum. Atatürk ilkelerinin CHP'de olmadığını gördük. 'Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar ama değiller. Olsa olsa kendilerini tanımlasak, 'İnönü'nün partisi' diyebiliriz. CHP'de Atatürk'ün ruhu ve ilkeleri değil, İnönü'nün ruhu, ilke ve davranış kalıpları yaşıyor. 1938'de Atatürk ün bedensel ölümüyle birlikte ilkelerini de öldürdüler. Bunu öldürenler de CHP'nin kendisi" dedi. "Ait olduğum yerdeyim" AK Parti'den milletvekili oluşunu, "Ait olduğum yerdeyim" diyerek açıklayan Cevizoğlu, "Kendimi hiçbir zaman CHP'ye yakın hissetmedim. Vekil olarak Anayasa komisyonunda olmaktan mutluyum. Buna imza atacağız ve yeni anayasada bizim de tuzumuz olacak" ifadelerini kullandı. "Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü" Cumhurbaşkanı Erdoğan için "milli irade, antiemperyalist ve demokrasiye bağlılık, eylemsel olarak iş yapabilmek bunların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'da var" diyen Cevizoğlu, "Yerli, milli ve vatansever olmanın en büyük özelliği Atatürk'te var, o da antiemperyalist olmak. Antiemperyalist çizgiyi Erdoğan'da da gördüm. Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü. Erdoğan da dur durak bilmeyen çalışma var" dedi.