'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.


Siyaset 19.04.2024 20:05:00 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, MYK, Bakanlar Kurulu veya diğer parti mekanizmalarında olası değişiklikler hakkında sorulara, "Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın takdirindedir. Kendisi uygun gördüğü bir zamanda bu kararı verecektir" şeklinde cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, partinin seçim sonuçlarına yönelik çalışmalarına değindi. Çelik, “Yaptığımız çalışmalarda seçimin sayısal sonuçlarını değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeler, gelecekteki stratejilerimizi şekillendirecek önemli veriler sağlıyor” şeklinde konuştu.Kabinede değişiklik olup olmayacağıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Yaptığımız çalışmalarda, seçimin sayısal sonuçlarını çeşitli illerdeki durumunu değerlendiriyoruz. Fakat siyasal sonuçlarını değerlendirme aşamasına da geldik. Yeterince data, çalışma yapıldı yetkili kurumlarımızda. Nerede, hangi siyasetimizi, hangi tavrımızı, hangi siyasi söylemimizi ve pratiğimizi vatandaşımız beğenmişse onu güçlendireceğiz. Beğenilmeyen bir durum varsa kuşkusuz onun değişimi için çalışmaları sürdüreceğiz.

'MYK ya da Bakanlar Kurulu ya da başka mekanizmalarda değişiklik olacak mı?' diye soruyorsunuz, bu kuşkusuz Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımızın takdirindedir kendisi bunu uygun görüyorsa uygun gördüğü bir vakitte bu tasarrufu gerçekleştirir."


'Özel' görüşme sona erdi 'Özel' görüşme sona erdi
FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'! FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'!
Binali Yıldırım Sakarya'da Binali Yıldırım Sakarya'da
Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Muğla'ya ziyaret Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Muğla'ya ziyaret
İsmail Doru: "Hak arama lüks haline geldi" İsmail Doru: "Hak arama lüks haline geldi"