Yıldız Dağı’nda kurtarma tatbikatı

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde her yıl olduğu gibi bu yıl da kurtarma ekiplerince telesiyejde tatbikat yapıldı.


Gündem 2.03.2021 10:00:00 0
Yıldız Dağı’nda kurtarma tatbikatı

SİVAS (İGFA) - Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve kayak merkezindeki kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Sivas İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde senaryo gereği, 2 kişi teknik arıza nedeniyle telesiyejlerde mahsur kaldı.

Bunun üzerine bölgeye UMKE ve kayak merkezindeki kurtarma ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemi alarak, telesiyeje çıkan ekipler, mahsur kalan kişileri güvenli şekilde indirdi. Nefesleri kesen tatbikatta kurtarılanlar, kar motoruyla merkezdeki tesislere götürüldü.

Tabiatın ardından açıklamalarda bulunan Yıldız Dağı Kayak Tesisi Müdürü Bayram Çelik, kayak merkezinin Türkiyenin en ucuz, en güzel ve güvenilir kayak merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Merkezde, kendi bünyelerinde bulunan arama kurtarma ve UMKE ekipleriyle arama kurtarma tatbikatı yaptıklarını anlatan Çelik, "Bütün güvenlik önlemlerini alarak kabinde bulunan misafirlerimizi sıkıntı olmadan indirdik. Yıldız Dağı Kayak Merkezinin ne kadar güvenli olduğunu ispatlamış olduk. Bu bağlamda, kayakseverleri merkezimizde güvenle ağırlamaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Senaryo gereği telesiyejde mahsur kalan Aslıhan Okatan ise hayatında ilk defa tatbikatta yer aldığını belirtirken, kendilerine bu deneyimi yaşatan ekibe çok teşekkür etti.

 


Ispartalı Üreticilere Müjde Çiğ Süte Zam Geldi Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs itibarıyla geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına net 14,65 lira olarak belirledi
AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR
TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU
Göller ve Güller Ekspresi 2024 Bilet Fiyatları Açıklandı Isparta’da Ramazan Bayramı’nda Isparta-İzmir arasında işleyen Güller ve Göller Ekspresi 262 kişilik yolcu kapasitesinin tamamını doldurarak seferler düzenledi.
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale! Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!