Yariyo ile ücretsiz paylaş, takas yap, hayvan sahiplen

Paranın geçmediği, iyi niyet temsili bir uygulama olan Yariyo; eskilerin ‘kullanılmayan eşyaları ihtiyacı olana verme’ alışkanlığını, günümüz paylaşım trendlerine uyarlıyor.


Gündem 14.04.2021 10:30:00 0
Yariyo ile ücretsiz paylaş, takas yap, hayvan sahiplen
Zehra ORUÇ
Girişimci Cenk Tunç, iyilik zinciri ve paylaşma olgusu olarak tasarladığı Yariyo uygulaması ile hem döngüsel ekonomide çarkların dönmesine vesile olurken, ‘Senin paran burada geçmez” sloganı ile ikinci el ürünlere tamamen ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olanların ulaşabilmesini sağlıyor. Uygulamayı pandemi koşullarının da dikkate alınmasıyla 2020 yılında aktife aldıklarını söyleyen Cenk Tunç, sayfa içerisinde ikinci el ürünlerin ücretsiz bir şekilde paylaşıldığı veya ürünlerin takas edilebildiği, aynı zamanda hayvan sahiplenilebilen bir sosyal yardımlaşma platformu olarak hizmet verdiklerini belirtti. EKOLOJİYE FAYDA Yariyo sayesinde öncelikli hedeflerinin komşuluk ilişkilerinin artmasını sağlamak olduğunu belirten Cenk tunç, “Amaç yakın çevremizdeki kişilerle paylaşım yapmak, birbirinin ihtiyacını ekonomik bir çıkar gözetmeden çözmek. Bunu başardığımızda ekolojiye fayda sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin 4 yıllık eğitim kitaplarını paylaşması 1 milyon civarı ağacı kurtarır, bir kot pantolonun üretiminde harcanan su 10 bin litreyi buluyor. Bir t-shirt üretiminde ise 2 bin 700 litre su harcanıyor. Su savaşlarının olacağı öngörülen bir dünyada bu tüketim hacmi çok fazla. Üretilen her şeyi iyi değerlendirmek gerekli. İkinci el paylaşım ile tüm bunlardan tasarruf etmek, su ayak izini küçültmek mümkün. Hedefimiz bilinçli bir toplum ile yeniden bir Türkiye yaratacak kadar ekolojiye katkı sunmak” şeklinde konuştu.

Yariyo uygulamasının aynı zamanda hayvan sahiplenme platformu olduğunun da bilgisini veren Cenk Tunç, öte yandan uygulamadaki tüm reklam gelirlerinin de sokak hayvanlarına mama olarak kullanıldığını belirtti.

Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor