Veli Ağbaba Sultansuyunu Meclise taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde özelleştirmenin kapısını açma olarak değerlendirilen Hippoterapi Merkezi ve sosyal tesislerin 5 yıllık özel sektöre kiralanmasını meclis gündemine taşıdı.


Gündem 3.03.2021 17:30:00 0
Veli Ağbaba Sultansuyunu Meclise taşıdı

MALATYA (İGFA) - Sultansuyu Tarım İşletmesinde 5 yıllık kiralama işlemini eleştiren ve atla tedavi merkezi olarak kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi’nin, 2014 yılının aralık ayında Ankara-Beştepe ve Bursa-Karacabey hippoterapi merkezleri ile birlikte törenle hizmete açıldığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye cevaplaması için verdiği soru önergesinde, "Diğer hippoterapi merkezleri de kiraya verildi mi? Verilmediyse Sultansuyu’ndaki merkez neden veriliyor? Bu kiralama işlemi kafalarda soru işareti yaratıyor” dedi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Malatya Akçadağ İlçesi sınırları içerisindeki Sultansuyu Tarım İşletmesinin, 1865 yılında, Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulduğunu, 1928 yılında Sultansuyu Harası adıyla faaliyetlerde bulunduğunu, 1984 yılından itibaren ise TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Ağbaba, Sultansuyu Tarım İşletmeleri’nin Malatya’nın önemli bir değeri ve ortak paydası olduğunu kaydetti.

İŞTE O SORULAR

Veli Ağbaba Bakan Pakdemirli’ye; "Sultansuyu Tarım İşletmesi içerisindeki sosyal tesis ve donatıların özel sektör işletmesine kiraya verilmesinin sebebi nedir? TİGEM’in dolayısıyla bakanlığınızın maddi sıkıntıları mı vardır?  Atlı Terapi Merkezi, atın sırt hareketlerinin kullanılmasıyla engelli bireylerde fiziksel kabiliyetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla açılan bir merkez olup,terapatik amaçlı ata binmenin psikolojik, fizyolojik, fiziksel ve sosyal alanda birçok yararı olduğu kaydedilmektedir.Bu merkezin özelleştirilmesi sonucu hippoterapi ihtiyacı olan bireylerin tedavi süreçlerinin olumsuz etkileneceği düşünülmüş müdür? Atla tedavi merkezi olarak kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, 23 Aralık 2014 tarihinde Ankara- Beştepe ve Bursa- Karacabey hippoterapi merkezleri ile birlikte törenle hizmete açılmıştır.Sultansuyu’ndaki merkez özel firmaya kiralanırken diğer merkezlerde de özelleştirme gerçekleşmiş midir?" d Gerçekleşmemiş ise neden Sultansuyu’nda ki tesisler kiraya verilmiştir? Sultansuyu’ndaki kiralama işlemi 55. 000 m2 arazi ve üzerindeki gayrimenkulleri de kapsamaktadır. Bu şekilde tarım işletmesi içindeki neredeyse tüm sosyal tesisler ve halkın kullanımındaki yeşil alan 1 firmaya kiralanmıştır. Bu kiralama işleminin Malatyalıların yıllardır dile getirdikleri  ‘Sultansuyu özelleştirilecek’ kaygılarını haklı çıkardığı ortadadır. Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin parça parça özelleştirilmesi bakanlığınız tarafından planlanmakta mıdır?”sorularını yöneltti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi