Veli Ağbaba Malatyaspora sahip çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Yeni Malatyaspor bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki Malatyas


Gündem 16.03.2021 16:00:00 0
Veli Ağbaba Malatyaspora sahip çıktı

MALATYA (İGFA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Yeni Malatyaspor’a tüm Malatya’nın sahip çıkması gerektiğini belirterek “Yeni Malatyaspor’un iyi günlerinde düzenlenen toplantılarda boy gösterenler, ellerini taşın altına koymaları gereken dönemde ortada yoklar.”ifadelerini kullandı.

Efsane Malatyaspor’un ardından Malatya futbolunun kurtuluşu olarak hayata geçirilen Yeni Malatyaspor’un, ilk iki sezonunda önemli başarılara imza atarken, son 2 sezondur birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını belirten Veli Ağbaba, geçtiğimiz sezon küme düşen takımın, sıkıntılı sürecin benzerini bu sezonda yaşadığını,takımının 9 haftadır galip gelemeyişi ve maddi sıkıntıların tüm Malatyalıları tedirgin ettiğini kaydetti.

Malatya futbolunda yıllarca süren geri gidişin, Yeni Malatyaspor’un önce 2. Lig, ardından 1.Lig ve Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte umuda dönüştüğünün altını çizen CHP’li Ağbaba, “Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor, ilk 2 sezonunda Süper Lig’de başarılı bir performans ortaya koyarken, UEFA Avrupa Ligi’ne de katıldı ve ülkemizi başarıyla temsil etti. Sezon başı gördük ki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekilleri, hukuki olarak seçilmiş yönetimi, hukuksuz bir şekilde görevden almaya çalıştı. Gazetelere demeçler verip, televizyonlarda konuşup, basın toplantısı yaparak, şehrin marka değeri olan Yeni Malatyaspor’a sırtlarını döndüler. Doğru yaptıklarını sandılar ancak takıma çok büyük zarar verdi” ifadelerini kullandı.

“Kötü gidişe bugün dur denilmezse yarın çok geç olabilir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ 9 haftadır galip gelemeyen takımda en büyük sorun ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz, Yeni Malatyaspor’da bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir.-Geçmişte hata yapsalar da-başta siyasiler ve yerel yöneticiler olmak üzere herkesin Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor’a destek vermesi gerekiyor.Unutmamak gerekir ki Malatyaspor küme düşerse Malatya küme düşer” ifadelerini kullandı.


Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı
Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi
Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı!  Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı!