Vali Arslantaş'ın 6 Mart Atatürk’ün Burdur’a Gelişinin 91. Yıl dönümü mesajı


Gündem 5.03.2021 23:52:00 0
Vali Arslantaş
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 6 Mart Atatürk’ün Burdur’a Gelişinin 91. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Burdur’u teşrifinin 91. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet duyguları içerisinde saygı ve rahmetle anıyorum.
Çetin geçen Milli Mücadele yıllarının hemen ardından Cumhuriyetin ilanıyla birlikte yurt gezilerine başlayan Atatürk, Anadolu insanıyla bütünleştiği bu gezilere çok büyük önem vermiştir.
Gerçekleştirdiği bu gezilerde halkıyla yakın diyaloglar içerisinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuş, sorunlarını yerinde dinleyerek, yapılacak yenilik ve atılımları halkımızla bizzat paylaşarak, yeni ve ileri bir Türkiye Cumhuriyeti ideali için atılacak adımların temellerini bu gezilerde atmıştır.
Bu kapsamda 6 Mart 1930 tarihinde İlimize ziyaret gerçekleştiren Atatürk’ü Burdur Valisi İbrahim Hazım Bey başkanlığındaki bir heyet karşılamış, sonrasında Atatürk şehir merkezi Çatalpınar mevkiinde kendisini bekleyen coşkulu Burdur halkıyla kucaklaşmıştır.
Bugün bizler de “6 Mart Şeref Günü” vesilesiyle, Atamızı İlimizde ağırladığımız o günleri Bütün Burdurlular olarak tekrar gururla yad ediyoruz. Bu gururu yaşarken Burdur olarak ortak gayemiz O’nun bize miras bıraktığı Ülkemizi Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için, birlik beraberlik içerisinde çok çalışmak olacaktır.
Bu duygular içerisinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Burdurlu hemşehrilerimin “6 Mart Şeref Gününü” kutluyorum." dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu