UNICEF Kripto Fonuna 1 milyon dolarlık ilk kurumsal bağış!

Blokzincir teknolojileri şirketlerinden Huobi, Huobi Vakfı aracılığı ile UNICEFe toplam 1 milyon dolar değerinde bitcoin ve itibari para birimi üzerinden bağış taahhüdünde bulundu.


Gündem 8.04.2021 15:00:00 0
UNICEF Kripto Fonuna 1 milyon dolarlık ilk kurumsal bağış!

BURSA (İGFA) - UNICEF İnovasyon Ofisi Direktörü Thomas Davin, Huobi Grubu’nun 1 milyon dolarlık bağışı yaptığını açıkladı. "Huobi Vakfı, bugün yaşanan zorlukların, UNICEF’in çocuklara ve gençlere fayda sağlayabilecek açık kaynak teknolojisinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere yarının çözümleriyle eşleştirme vizyonunu paylaşıyor" diyen Davin, "Huobi ile birlikte UNICEF olarak kripto dünyasının güçlü etki alanlarını çocukların gelişimine azami katkı yaratabilmek için kullanacağız" dedi. 

Huobi, 1 milyon dolarlık taahhüdün bir parçası olarak, bağış anında 350 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen UNICEF Kripto Fonu’na 7 BTC bağışladı. Geri kalanı, erken aşamadaki açık kaynaklı projeleri ve UNICEF’in dijital olarak finanse edilen bir geleceğe yönelik devam eden keşiflerini desteklemek için önümüzdeki üç yıl içinde UNICEF’in İnovasyon Fonu’na dağıtılacağı öğrenildi.

Dünyanın her yerindeki çocukları ve gençleri etkileme potansiyeline sahip küresel blokzincir gelişimini ve yeniliklerini teşvik etmek amacıyla yapılan bağış, UNICEFin kripto para birimini almasına, tutmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan yeni bir finansal araç olan UNICEF Kripto Vakfı’na ve çocukların yararına olabilecek erken aşamadaki açık kaynak teknolojisini finanse etmek için özel olarak tasarlanmış bir havuz olan UNICEF İnovasyon Fonuna aktarılacak. İnovasyon Fonu’na şu ana kadar 34.9 milyon dolar, 2267 ETH ve 8 BTC katkıda bulunuldu. Bağış, UNICEF tarafından kabul edilen ilk kapsamlı kurumsal BTC bağışı oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Basketbolda Bursa derbisi heyecanı Basketbolda Bursa derbisi heyecanı
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı