UMKE Burdur ekibi 90 personelle her zaman hazır”


Yaşam 27.01.2020 13:36:00 0
UMKE Burdur ekibi 90 personelle her zaman hazır”

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hakkında bilgi vererek, Burdur’da 90 gönüllü sağlık personelinin görev yaptığını dile getirdi. 

 

        UMKE’nin Ak Parti Hükümetimiz Döneminde Sağlık Bakanımız Recep Akdağ öncülüğünde 2004 yılında Sağlık Bakanlığınızca  kurulduğunu belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur , “Hükümetimizce Sağlık Bakanlığınca 2004 yılında kurulan ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ, Afet veya olağandışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkân ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarmak, kurtarılan kazazedeleri, en kısa sürede ileri acil tedavi ünitelerine naklini sağlamak üzere ambulanslara, uygun nakil araçlarına ve görevlilerine teslim etmek, afetler ve olağan dışı durumlarda diğer sağlık ekiplerinin sunduğu tıbbi yardımların yeterli olmadığı durumlarda ve alanlarda, ekibin kendi donanım, personel ve eğitim imkanları dâhilinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine destek vermek, olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimini yapmak, triaj, tıbbi müdahale, nakil hazırlıkları, haberleşme ve kayıt yapmak, afet birimi ve diğer yerler ile gerekli iletişimi ve bilgi akışını sağlamak, faaliyetleri kapsamında ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmak, gerekli hâllerde, yurtdışında meydana gelen afet ve olağan dışı durumlarda sağlık hizmetlerinde görev almak gibi görevler çerçevesinde hizmet etmektedir” dediler. 

 

 

        Burdur UMKE Ekibinin, afetlere her zaman hazır olduğunu vurgulayan Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “İlimizde de UMKE Bakanlığın çalışmalarına paralel olarak kurulmuş şu an 90 GÖNÜLLÜ SAĞLIK PERSONELİYLE çalışmalarına devam etmektedir. Kurulduğu günden bu yana ülkemizde ve ilimizde ihtiyaç duyulduğu anda göreve hazır beklemektedir. Daha önce Van ve Kütahya Simav depremlerinde, Zeytin Dalı Ve Barış Pınarı harekâtlarında, toplu trafik kazalarında, kayıp şahıs arama kurtarma faaliyetlerinde ve pek çok toplumsal olayda görev almıştır. Burdur UMKE karşılaşılacak olaylara hazırlık çerçevesinde yıl içerisinde sürekli tatbikatlar ve hizmet içi eğitimler yapmaktadır” açıklamasında bulundular.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var