Gündem

Gündem Haberleri

Uludağ Üniversitesinden dev proje

Uludağ Üniversitesi (UÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Doğayı Tanı, Sağlığını Koru’ projesi başlatıldı.


Gündem 28.03.2021 11:30:00 0
Uludağ Üniversitesinden dev proje
Ece GÖKÇE - Alican ÖZBAY (B GAZETE) Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı da projenin önemine dikkat çekerek, gerekli tüm desteği verdiklerini söyledi. Projenin Bakanlık tarafından desteklenmesinin önemine vurgu yapan Arabacı, projeyi gerçekleştiren ekibe teşekkür etti. Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, projeyi Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği ve Araştırma Görevlisi Selen Uğur, Yüksek Lisans öğrencisi ve Dünya Bocce şampiyonu İnci Ece Öztürk ile birlikte hazırladıklarını ve sosyal proje geliştirmek için yolda çıktıklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destekleme Programı’nın açılmasıyla harekete geçtiklerini ifade eden Korkmaz, projede birçok insanın emeği olduğunu kaydederek, projeyi pandemi koşullarında en iyi şekilde sürdüreceklerini kaydetti. Korkmaz, son yıllarda çocuklarda obezitenin ve dijital platformlara ilgi arttığına dikkat çekti. Çocukların doğayı tanımada sıkıntı çektiklerini, birçok çocuğun dışarıya çıkmadığını ve dijital ortamda hayatlarını şekillendirdiğini belirten Korkmaz, “Çocukların hareket ederek doğayı tanımaları amaçlıyoruz. Hedefimiz çocuklarımıza farkındalık kazandırmak. Sağlıklarını korumaları için doğayı tanımalarına katkıda bulunacağız. Bisiklete binmenin önemini anlatacağız. Geri dönüşüm tesislerini göstereceğiz. Atık ürünlerin doğaya kazandırılma süreçlerini aktaracağız. Hareket etmeyen, doğayı tanımayan canlılar olursak gelecekte tüm dünya ciddi anlamda kayıplara uğrayacak. Dokunabildiğimiz çocuklarımız geleceğin yetişkinleri olacak” ifadelerini kullandı. ÖN HAZIRLIK 1 YIL UYGULAMA SÜRECİ 2 AY Projedeki pilot okullar hakkında da bilgi veren Korkmaz, ön hazırlığının 1 yıl sürdüğünü ancak uygulama süresinin 2 ay olduğunu dile getirdi. Hasanağa TOKİ Gençlik ve Spor Kulübü, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu ve Görükle Hasan Güney Ortaokulu ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Proje ekibinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Araştırma Görevlisi Selen Uğur da yaptığı açıklamadan çocuklarda çevre farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Etkinliğin ilk gününde Uludağ Üniversitesi’nde çocuklara ilkyardım eğitimi vereceklerini ve şehirde kültür gezisi yapacaklarını ifade eden Öztürk çocuklara farkındalık kazandırmak istediklerini kaydetti.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi
Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor!  Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor! 
Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”