Yaşam

Yaşam Haberleri

ULUBORLU KAR ETKİSİ ALTINDA


Yaşam 7.01.2020 15:29:00 0
ULUBORLU KAR ETKİSİ ALTINDA

Isparta ve çevresini etkisi altına alan kar yağışı bazı yerleşim yerlerinde hayatı felç etti. Belediyelerin sınavı haline gelen kar Uluborlu’da halkı perişan etti. Belediye çalışmaları yetersiz kalınca vatandaş eline küreği alarak kendi sokağını temizleme...

Isparta ve çevresini etkisi altına alan kar yağışı bazı yerleşim yerlerinde hayatı felç etti. Belediyelerin sınavı haline gelen kar Uluborlu’da halkı perişan etti. Belediye çalışmaları yetersiz kalınca vatandaş eline küreği alarak kendi sokağını temizlemek zorunda kaldı.

Kar kalınlığının 5 cm dolayında olduğu ilçede belediye zamanında müdahale etmeyince çoğu sokaklarla caddeler kardan geçit vermedi.

Durumdan oldukça rahatsız olan vatandaşlar sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla zor durumda olduklarını dile getirdiler ve belediyeye ateş püskürdüler.

Belediyelerin meteorolojiden aldıkları bilgilere göre tedbirli davranmaları gerektiğini ve buna göre önlemler alması gerektiğine değinen Uluborlulu vatandaşlar, ‘Atalarımız boşuan dememişler, iş bilenin kılıç kuşananın diye. Bizim belediye kar yağacağı 24 saat öncesinden duyurulmasına rağmen demek ki hiç bir tedbir almamış. Kar 5 cm dolayında yağdığı halde bu duruma geldik. Eskisi gibi çok yağsa herhalde Eskimolar gibi evlere kapalı kalacaktık. Sokakların haline bakın her yer sabun gibi oldu. Hizmet yok, ortada hizmet edecek belediye yönetimi de yok. Krizi yönetemediler yazık’ sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

a-1.jpga-2.jpga-3.jpga-4.jpga-5.jpga-6.jpga-7.jpg

 


İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti