Türkiyede ilk paraşütlü eğitim KTO Karatayda


Gündem 15.10.2021 15:00:00 0
Türkiyede ilk paraşütlü eğitim KTO Karatayda

Türkiye’de ilk olarak bir üniversiteye özgü hava parkıyla dikkat çeken KTO Karatay Üniversitesi, yabancı pilot istihdamının önüne geçmeyi hedeflerken öğrencilerine pilotaj dışında başka bir bölümde daha okuma fırsatı sunuyor.

KONYA (İGFA) - Güçlü ve deneyimli akademik kadrosuyla uluslararası standartlarda pilot yetiştiren ve verdiği eğitimle havacılık sektöründe başarılara imza atan KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’de ilk olarak bir üniversiteye özgü hava parkı ile bu başarısını taçlandırdı.

Havacılık sektöründe donanımlı ve nitelikli pilot eksikliğine vurgu yapan KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Eğitim Müdürü Süleyman Doğan, uluslararası havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler sonucu özel havacılık şirketlerinin artması, beraberinde hava ulaşımındaki nitelikli personel ihtiyacını getirdiğini söyledi.  Üniversitede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Pilotaj Bölümü’nü açarak ilk öğrencilerimizi geçen yıl aldıklarını anlatan Doğan, "Türkiye’nin en iyi Pilotaj Bölümünün KTO Karatay Üniversitesi çatısı altında olması ve uluslararası düzeyde lisans eğitimi vermesi hem öğrencilerimiz, hem Konya, hem de Türkiye için ayrı bir öneme sahip. İnanıyoruz ki havacılıkta, dünyadaki en önemli ilk 3 üniversiteden biri olacağız" dedi.

Programla ilgili bilgiler de veren Doğan, “Pilotaj bölümündeki uygulama eğitimleri Türkiye’de yalnızca KTO Karatay Üniversitesi’nde planör uçuşlarıyla başlıyor. Planör lisansına (SPL) sahip olan bir pilot adayı, bir uçağa nispetle çok daha üst düzey beceri gerektiren planörü kullanarak, kumanda yeteneklerini geliştiriyor. Piste hangi irtifadan nasıl yaklaşacağını, mecburi inişlerde hızlı ve mükemmel karar verme yeteneklerini planör eğitimiyle kusursuzlaştırılıyor. Öğrencilerimiz anormal duruma yaklaşan veya giren uçağın hangi kumandalar ve koordineli kullanımla kurtarılacağını öğreniyor. Türkiye’de ilk kez kullanılan paraşütlü eğitim uçakları ile yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’ Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Merkez faizi sabit bıraktı! Merkez faizi sabit bıraktı!
Aktiffelsefe 35 yaşında Aktiffelsefe 35 yaşında
O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!