Türkiye yatırımda rüzgarı arkasına alıyor

Avrupa ve Türkiye, geleceklerinin kurtarıcısı rüzgar enerjisine rekor yatırımlar yapmaya devam ediyor. 2020’de COVID-19 salgınına rağmen rüzgar enerjisi sektöründe 80 milyar Euronun üzerinde finansman faaliyeti gerçekleşti.


Gündem 18.04.2021 10:30:00 0
Türkiye yatırımda rüzgarı arkasına alıyor

İSTANBUL (İGFA) - Rüzgar enerjisi, yatırımları üzerine çekmeye devam ediyor. Hem AB’nin Yeşil Mutabakat hedefleri hem de ulusların ekonomik iyileşme planları dahilinde rüzgar enerjisine olan yönelim, geçen yıl 80 milyar euro finansman yatırımını beraberinde getirdi. COVID-19 salgınındaki kriz ortamına rağmen 43 milyar euroluk yeni rüzgar santralleri yatırımının tüm Avrupa’daki yenilenebilir enerjiye olan desteği de perçinlendiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın’a göre bu yatırımların 1,6 milyar euroluk kısmının Türkiye’de gerçekleşmesi, ülkenin rüzgar enerjisindeki konumunu daha da güçlendiriyor.

ENERJİNİN GÜLDÜREN YÜZÜ

Zorlu günler geçirmeye devam eden ülkelerin geçen yıldan elde ettikleri en önemli kazanım enerji alanında rüzgarın gücü oldu.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope) tarafından yayınlanan 2020 Finans ve Yatırım Trendleri’ne göre yeni rüzgar santrallerinin kurulumuna 43 milyar euro yatırım gerçekleşti. İngilitere’nin 13, Hollanda’nın 8, Fransa’nın 6,5 ve Almanya’nın 4,3 milyar euro yatırıma sahip olduğu rüzgar enerjisi alanında ülkemiz ise 1,6 milyar euro yatırımla Avrupa’nın 5. büyük rüzgar enerjisi yatırımına sahip olan ülkesi konuma geldi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı