Türkiye, Dynamic Manta 21 tatbikatında

NATOnun su üstü ve deniz altı harbi konularında müttefik ülkeler arasındaki iş birliğini geliştirmek ve eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlediği "Dynamic Manta-21" tatbikatı devam ediyor. Türkiye, Dynamic Manta-21de de varlığını güçlü şekilde hi


Gündem 27.02.2021 20:30:00 0
Türkiye, Dynamic Manta 21 tatbikatında

BURSA (İGFA) - İtalya Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde yapılan tatbikata, tüm katılımcı ülkelerin birlik ve unsurlarına, birlikte çalışabilirlik ve yeterliliklerini artırmak için karmaşık ve zorlu savaş eğitimleri vermeyi amaçlıyor. Sicilya Adasının doğu kıyılarında bu yıl 21incisi icra edilen ve 5 Marta kadar sürecek olan tatbikata, ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere toplam 8 ülke katıldı.

Türk Deniz Kuvvetleri, bu yıl da Barbaros sınıfı fırkateynlernden TCK Kemalreis ve Gür sınıfı denizaltından TCK Çanakkale ile tatbikat yaptı.  ATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 unsurlarının katılımıyla Sicilya İtalya açıklarında icra edilen tatbikata ilişkin görüntüler Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaşıldı.  




Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”
İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması