TOGG üretim ve yerli satışa odaklandı

Bursada üniversite öğrencilerine ders veren TOGG CEOsu Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobilin Türkiyede pazara çıkışından 18 ay sonra ihracatı düşündüklerini belirterek, "Çünkü kendi ülkesinde başarılı olmayan hiçbir marka yurt dışında başarılı olamaz. O


Gündem 5.10.2021 16:30:00 0
TOGG üretim ve yerli satışa odaklandı

BURSA (İGFA) - Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2021-2022 Akademik Yılıiçin bir açılış töreni düzenledi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreninde TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, öğrencilerin yaptığı elektrikli ve hibrid araç çalışmalarının sergilendiği alanı ziyaret ederek projeleri inceledi.

Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı öğretim üyelerinin Yunus Emre şiirlerinden bestelenmiş eserler seslendirdiği bir mini konserle başlayan törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, son iki yıldır dünyanın daha önce eşine pek rastlamadığı bir salgın ile yüz yüze geldiklerini vurguladı. İlk günlerde biraz bocaladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Salgın içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerini nasıl devam ettirebiliriz, buradan ne gibi fırsatlar çıkarabiliriz diye düşündük. 2020’nin Mart ayından sonra eğitim faaliyetlerimizi asenkron bir şekilde yürüttük. Tabi bu alanda ciddi alt yapı yatırımları da gerçekleştirdik.Olan çalışmaların üzerine bizler de çok sayıda yeni yatırım yaptık. 70 bin öğrenci ve 2700 akademik personel ile hamd olsun bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Sınavlarımızı da en iyi şekilde sürdürdük. Önemli olan eğitim öğretimin durmamasıydı. Devletimiz ve kurumları, pandemi sürecini iyi yönetti diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonra yüz yüze eğitimi sürdüreceğiz. Belli ölçüde de eğitimlerimize çevrimiçi yöntemle devam edeceğiz” diye konuştu.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş da Bursa’nın kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu aktardı. Kariyerinin önemli bir kısmının Bursa’da geçtiğini açıklayan CEO Mehmet Gürcan Karakaş, açılış töreni için Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. ‘Dönüşüm Sürecinde Fırsatlar’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren M. Gürcan Karakaş; “Oyunun kuralları değişiyor. Her şeyin temelinde insan var. Aklı olan her şey otomobilin içinde yer alıyor. Artık kar havuzları da el değiştiriyor. 2030’dan itibaren tüm dünyada içten yanmalı araçların payının yüzde 50’nin altında olacağı var sayılıyor. Bu, şuan yaptığımız işi yarı hacimle yapacağız demektir. Karlılığı tutturmak mümkün değil” dedi.

TÜKETİCİNİN NE İSTEDİĞİ ÖNEMLİ!

Yola çıkmadan önce farklarının ne olması gerektiği konusunda incelemeler yaptıklarını söyleyen CEO Karakaş; “Yeni dünyada sermayenin büyüklüğünün önemi yok. Beşeri sermayenin var. Yeni disiplinler, farklı alanlar, startuplarla beraber çalışmalar, hızlı, yaratıcı ve kendi kendini disipline edici çalışmalar önem kazanıyor. Çevik bir dünyanın içerisinde kurulduğumuz için bu oyunun kurallarını iyice tanımlamamız gerekiyor. Akıllı cihaz kullananların ne istediği büyük bir önem taşıyor. Teknoloji tek başına önemli değil. Kullanıcı merkezli, akıllı ve bizi anlayan ürünler üretmek gerekiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 15 yılı adım adım planladıklarınınaltını çizen TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim için en önemlisi; sürdürülebilirliğin sağlanması için ihracata başlanmasıdır. Sadece C segmentiyle piyasaya girebilmek değil, arkasından 4 farklı modelin daha sunulması gerekiyor. Tüm pozisyonlarımızı buna göre geliştiriyoruz. Ülkemizde pazara çıktıktan yaklaşık 18 ay sonra ihracatı düşünüyoruz. Çünkü kendi ülkesinde başarılı olmayan hiçbir marka yurt dışında başarılı olamaz. Bunun bir örneği yok. O yüzden öncelikle kendi ülkemizde üretim ve yerli pazar satışına odaklandık.”

YERLİLİK ORANI BAŞLANGIÇTA YÜZDE 51

Yerlilik konusuna büyük bir önem verdiklerini belirten CEO M. Gürcan Karakaş, TOGG’un tüm fikri sınai mülkiyet haklarının Türkiye’ye ait olduğunun altını çizdi. Yerlilik oranının üretim başlangıcında yüzde 51 olduğuna işaret eden M. Gürcan Karakaş; “Bu iyi bir rakam mıdır? Başlangıç için iyi bir rakamdır. Hem hissedarlarımıza hem de milletimize söz verdik. 60 senedir ülkemizde binek araç üretilir. Sanayi Bakanlığı’nın sitesine girdiğinizde yerlilik oranı yüzde 19 ile yüzde 68 arasında değişir. Biz, geçen sene ortası itibariyle tedarikçilerimizin seçimini tamamladık. Yüzde 75’i ülkemizden. Şuan Türkiye’de olmayan teknolojiler için de elimizde yol haritamız var” şeklinde konuştu.Küresel bir şirket olmak hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini açıklayan Karakaş, Avrupa’nın kendileri için en büyük pazar olduğunu söyledi.


YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor
Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu