TOFAŞ Avrupa’da ilk yenilgisini aldı

TOFAŞ, Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci maçında ağırladığı Kalev Cramo’ya 77-81’lik skorla mağlup oldu.


Gündem 12.10.2021 21:00:00 0
TOFAŞ Avrupa’da ilk yenilgisini aldı

BURSA (İGFA)  - ING Basketbol Süper Ligi’nde Darüşşafaka’ya mağlup olan TOFAŞ, Avrupa’daki ikinci sınavında Estonya ekibi Kalev Cramo karşısında boy gösterdi. Çekişmeli ve karşılıklı basketler geçen ilk periyot sonunda ev sahibi ekip 25-18’lik üstünlüğü yakaladı.

İkinci çeyrekte oyunu dengeleyen Kalev Cramo’nun etkili hücumlarını savunmakta zorlanan TOFAŞ, rakibine bu bölümde üstünlük kuramadı. Çeyreğin sonlarına doğru sabırlı hücumlarını sayıyla bitiren Mavi Yeşilliler rakibinin son saniyedeki faul atışlarına engel olamayınca soyunma odasına 40-40’lık eşitlikle gidildi.

Üçüncü çeyrek ise Zubic’in üçlüğüyle açıldı. Çeyreğin final bölümüne doğru ise Kalev Cramo 10 sayılık farkı elde etti. Oyunda kalma konusunda mücadelesini sürdüren TOFAŞ, final periyoduna 58-62 geride girdi.

Son periyot ise adeta nefesleri kesti. Hakemlerin kararlarıyla etki ettiği bu bölümde Mavi Yeşilliler sayı üretmekte zorlanmasına karşın maçın bitimine 4.24 kala farkı 2 sayıda tuttu (69-71). TOFAŞ’ta Cruz’un kendi çabasıyla kaydettiği basketi ise skora yeniden denge getirdi. (71-71) 

Estonya ekibi oyunun final bölümünde TOFAŞ’a oranla daha fazla dış sayı bulurken, faul çizgisinde de az hata yaptı. Son bölümde eline geçen fırsatları değerlendiremeyen Mavi Yeşilliler parkeden 77-81’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Kalev Cramo’da Melson 24 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, TOFAŞ’ta Pako Cruz 17 sayı ile oynadı. Estonya ekibinde Nurger 5 faulle oyun dışı kaldı. 


 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında