Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Var Mı? Maaşlar Artacak mı?


Ekonomi 21.06.2020 02:02:00 0
Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Var Mı? Maaşlar Artacak mı?

Temmuz ayında memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon oranlarına göre maaş zammı yapılacak. Peki bu süreçte asgari ücrete herhangi bir zam yapılacak mı? Akdeniz Habercisi olarak son dönemlerde bu konuda sitemize yöneltilen soruları tüm detayları ile yanıtlıyoruz.

Akdeniz Habercisi olarak memur, memur emeklisi ve SSK Bağkur emeklilerinin maşa zam oranlarına tüm değerlendirmeleri tek tek aktardık. TÜİK verileri sonrasında oluşacak olan enflasyon oranları, hangi emeklinin ne kadar maaş alacağı, maaş hesaplama ve maaşa göre zam oranlarını derledik. Bu dönemde bizlere bazı ziyaretçilerimiz asgari ücrete de Temmuz ayında zam olup olmayacağını yönelttiler. 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA ZAM VAR MI?

Bilindiği üzere memur ve emeklilere yapılan maaş zam oranları ile asgari ücrete yapılan zamlar eşit olmuyor. Memur ve emekliler yılda iki defa zam alıyorlar. Yılın ilk zammını Ocak ayında alan memur ve emekliler yılın ikinci zammını Temmuz'da alıyorlar. Memur ve emekliler Ocak ayında maaşlarına yüzde 5 oranında bir zam almışlardı. Temmuz ayında ise zam oran yüzde 4.5 seviyesinde olacak. 

Asgari ücrete yapılan zam ise yılda bir defa uygulanıyor. Ocak ayında yapılan bu zam bir yıl geçerli oluyor ve yıl boyunca değişmiyor. Bu Ocak ayından itibaren zamlı maaş alan asgari ücretliler son zam ile maaşlarında yüzde 15 oranında artış gördüler. 

Bu bilgilerin ışığında Temmuz 2020 döneminde sadece memur ve emekli maaşları artacak olup asgari ücretlilerin maaşları Ocak 2021'de yükselecek.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı