TBMM bugün açılıyor gündemde 4 kritik başlık var

TBMM 2,5 aylık ara sonrası işbaşı yapıyor. Ajandanın en üst sırasında vergi paketi, seçim kanunlarında değişiklik, 2022 bütçesi ve Paris İklim Anlaşması'nın onaylanması bulunuyor.


Gündem 1.10.2021 08:12:00 0
TBMM bugün açılıyor gündemde 4 kritik başlık var

TBMM Genel Kurulu, 2,5 aylık tatilin ardından yasama çalışmalarına bugün yeniden başlıyor. Meclis'te ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yemin edecek.

ÖNEMLİ DÜZENLEMELER VAR

TBMM Genel Kurulu çalışmaları ise önümüzdeki hafta salı gününden itibaren başlayacak. Meclis, ekim ayı boyunca önemli düzenlemeler için mesai yapacak. Vergi paketi, Paris İklim Anlaşması'nın onaylanması ve süresi 30 Ekim'de dolacak olan Türk askerinin Irak ve Suriye'de bulunmasını içeren tezkere, ekim ayının önemli gündem maddeleri olacak. Seçim kanunlarında değişiklik ve 2022 Bütçe Teklifi de Meclis'e sunulacak. Meclis'e 17 Ekim'e kadar 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi gelecek. Meclis Başkanlığına sunulacak bütçe, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda daha sonra TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

Tadilat çalışmaları tamamlanan TBMM Genel Kurul Salonu yeni döneme hazır

ALTYAPISI YENİLENDİ

Bu arada, TBMM'nin bütün elektronik altyapısı son teknolojiye uyarlandı. Meclis'te uygulamaya girecek yeni sistemin altyapısı için Genel Kurul zeminine gerekli elektronik aksam döşendi. Milletvekili sıralarına, bilgisayar ve şarj bağlantı üniteleri konuldu. Yirmi üç senelik elektronik sistemin yenilenmesiyle, başta TBMM gündemi olmak üzere, kağıt olarak dağıtılan her şey elektronik olarak milletvekili sıralarındaki ekranda dijital ortamda yer alacak. Ayrıca Meclis yerleşkesine araçla girişlerde plaka tanıma sistemine de geçildi. Öte yandan Covid-19 salgını sebebiyle yeni yasama yılında da çalışmalara maske, mesafe ve temizlik konularında gerekli özen gösterilerek devam edilecek.

KALİTELİ HD YAYIN YAPILACAK

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Meclis Genel Kurulundaki elektronik sistemin, Savunma Sanayii Başkanlığı ve TBMM teknik personelinin iş birliğiyle yenilendiğini söyledi. Kumbuzoğlu "Oylama, yoklama ve bütün konuşma sistemleri, parmak izi ve pin kodu girmek suretiyle mekanizmayı devreye sokacaktır" dedi. Görüntülerin, 8 kamera ile HD sistemi ve 4K sistemine elverişli olacak şekilde yapıldığını aktaran Kumbuzoğlu, salonda ses güçlendirmesi yaptıklarını, havalandırma sistemlerini de daha aktif hale getirdiklerini anlattı.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı