TAŞERONDAN KHK İLE KADROYA GEÇEN KAMU ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE!


Gündem 24.12.2019 14:53:00 0
TAŞERONDAN KHK İLE KADROYA GEÇEN KAMU ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE!

Taşerondan Kadroya geçen işçilerin ne yazık ki sorunları bitmek bilmiyor, ancak bir çok sendikacıların çalışanlarının taleplerini meydanlarda en yüksek ses ile haykırması gerekirken ne yazık ki olay ranta doğru gitmektedir.

 


Özel Güvenlik Haklarına bu konu da bir çok yerden sürekli gelen haberlerde sendika avukatlarının vekalet topladığını hatta bağzı sendikaların kendi üyelerinde bile   oranında avukatlık ücreti talep ettiğini bize gelen mail ve WhatsApp konuşmalarında mevcuttur. Özel Güvenlik olarak da yapılan bu işlemin doğru olmadığını öncelik olarak sendikalarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurup teftiş talep de bulunmaları halinde çalışan işçilerin diğer sorunları da çözüme gidebileceği özellikle özel güvenlik görevlilerinin mola saatini kullanmadığını görev dışında işler yapıldığını bu sorunun sektörün de kamuyunda kanayan yarasıdır. 

Kamuda çalışan ancak ücret farkı ve benzeri durumlar için kuruma dava açan çalışanlar ne yazık ki çalışmış olduğu kurumlarca farklı bahaneler bulup uzak yerlere gönderilen sürekli yeri değiştirilen hatta geçmişte yaptıkları bazı eylemlerden dolayı ne yazık ki birçok işçiyi işten çıkartılmıştır.  Ancak eş tayin durumundan dava açanlar ise herhangi bir şekilde olmadığına dair bizzat hukuk servislerimiz buna şahit olmuştur.

Kuruma dava açanlar dava red olursa ne gibi sonuçlarla karşılaşırlar?

Yaklaşık 700 TL Arabuluculuk ücreti

Miktara göre mahkeme karar ilam harcı

Karşı taraf avukatlık ücreti ve dosya masrafları dava açan kişiden alınır

Bazı avukatlar dava açıp ücret almayacağının beyanında bulunmuştur, ancak yasa gereği yukarıda yazdığımız masrafları dava açandan alır. Bir diğer husus ise bazı sendikacılar, sendikacılığı bırakıp avukatlara dosya toplama peşine düşmüşlerdir. Sendikalar üyelerin adına çalışma bakanlığına başvuruda bulunarak müfettiş talep edip müfettiş raporlarıyla ücret farklarını alma olanağı vardır. Şimdi sendikacılara şu sorularımız vardır! Avukatlara dosya toplamınızın size faydası nedir?

Herhangi bir şekilde sizin bundan bir menfaatiniz var mı? Yok mu?

Eğer menfaatiniz yok ise, hayır işine mi başladınız?

Bu kadar çalışanların sorunları bulunuyorken neden avukatlara dosya toplama isteği ve arzusunda bulunuyorsunuz?

Eğer amacınız sendikacılık ise kamuda çalışan işçilerin sorunları için lütfen meydanlara inin taleplerinizi meydanlarda haykırın ve yeni kazanımlar için talep de bulunun. Sosyal medya da Bürokratlarla beraber oturup çay içerek hiçbir sorunu çözemeyeceğiniz gibi her gün emekçilerin elinden yeni hakları gitmektedir.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.