Taşeron İşçiler için Sürpriz Zam! Maaş Zam Oranı Yüzde 7.5 Mu?


Yaşam 22.06.2020 21:17:00 0
Taşeron İşçiler için Sürpriz Zam! Maaş Zam Oranı Yüzde 7.5 Mu?

2020 TİS görüşmeleri ile taşeron işçilerin maaşlarına zam gelecek. Bu zam oranlarına ilişkin farklı değerlendirmeler yapılıyor olsa da halen resmi bir açıklama bulunmuyor. Peki taşeron işçilerin maaş zam oranlarına dair en kuvvetli ihtimal ne? Maaşlar yüzde kaç artacak? Taşeron işçi maaş zam oranlarına dair son gelişmeler.

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı çok merak ediliyor. Bu noktada son dönemlerde hem kamu haber sitelerinde hemde diğer sitelerde bu konuya dair çok sayıda yazı yayımlandı. Ortalama olarak yapılabilecek zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı bu haberlerde bazı noktalar dikkatler kaçmış durumda. 

TAŞERON İŞÇİ 2020 MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE 7.5 MU?

Taşeron işçilerin maaşları için en fazla konuşulan oran yüzde 15. Asgari ücret zam oranı olan yüzde 15 için enflasyon oranlarından daha yüksek olması gibi değerlendirmeler yapıldı. Burada öne çıkan nokta ise asgari ücrete yılda bir defa zam yapılması. Ancak taşeron işçiler hem Ocak hemde Temmuz ayında zam alıyorlar. Bu kapsamda asgari ücret oranına ilişkin yapılan değerlendirmeler farklı bir boyut kazanıyor. 

Çalışma Bakanlığı 2019 yılında gerçekleştirilen kadrolu kamu işçisi TİS görüşmelerinde yüzde 8 zam oranı vermişti. Bu oran diğer aylar için ise hemen hemen bu seviyeye yakındı. 2020 yılında maaşlarına zam alacak taşeron işçilerin maaş zam oranlarının yüzde 15 bandında olması bekleniyor. Ancak bu zam oranı ilk 6 ay yüzde 7.5 ikinci 6 ay için yüzde 7.5 şeklinde olabilir. Bunun yanında ikinci bir ihtimal ilk 6 ay yüzde 8 ikinci 6 ay yüzde 7. 


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı