"Sivasın istihdam kapıları her geçen gün büyüyor"

Cumhuriyetin 100üncü yılına doğru ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ vizyonu kapsamında 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim ve istihdam kapısı olarak faaliyet gösteren firmalara kapı plaketi takdim töreni düzenlendi. Vali Ayhan ‘Sivas’ı ekonomik olarak büyü


Gündem 16.03.2021 09:30:00 0

SİVAS (İGFA) - Sivasta 1. Organize Sanayi Bölgesinde iş yerlerini büyüten ve yeni üretim alanlarını faaliyete sokan ve 10 kişinin istihdam edildiği Sivas SVS Söve Firması ile 50 kişinin istihdam edildiği BİRPET Ambalaj Tic. San. Ltd. Şti, 310 kişinin istihdam edildiği TYH Tekstil firması, 48 kişinin istihdam edildiği Ezel Kozmetik Tic. ve San. A.Ş. ve 70 kişinin istihdam edildiği AKTES Isı Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. firmaları ziyaret edildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve beraberindekilerin fabrikalara gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Hedeflerine Doğru 100 Üretim ve İstihdam Kapısı" vizyonu kapsamında ilimizde üretim ve istihdam kapısı olarak faaliyetine başlamasından dolayı teşekkür eder, hayırlı kazançlar dileriz" yazılı plaketleri firmaların kapısına monte etti.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet’in ilanının 100. yılına Sivasta 100 üretim merkezini faaliyete geçirme hedefi koyduklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sivas’ı ekonomik olarak büyütmek istediklerini belirten Başkan Bilgin, "Bugün de bu hedef doğrultusunda işletmesini açan ve faaliyete geçiren SVS Söve Fabrikasının 44. üretim ve istihdam kapısı olarak adını koymuş olduk. İnşallah bundan sonra da aynı duygularla müteşebbisimizin önünü açarak, onları destekleyerek belki maddi olarak bir şey yapamıyoruz ama manevi olarak bürokratik işleri hızlandırarak daha çok istihdam daha çok üretim adına yapılması gereken hep birlikte kamu özel sektör iş birliği ile bu şehri, bu ülkeyi büyütmek adına gerekli çalışmaları yapacağız. Firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Salih Ayhan ise 29 Ekim 2019da SİVTAŞın bünyesindeki işletmelerinden biri olan yem fabrikasının temelini atarken bir vizyon ortaya koyduklarını anımsatarak, "4 Eylül Sivas Kongremizin 100. yılında Sivasımız çok hareketli, bereketli bir yıl yaşadı. Bunu taçlandırmak adına da Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında yani 29 Ekim 2023te “100 Üretim ve İstihdam Kapısı” hedeflenmesiyle, bu vizyonla yola çıktık. Bunun 1incisini de SİVTAŞ Yem Fabrikasına tahsis ettik. İlk temeli orada attığımız için de 1. sırayı oraya vermiş olduk ve bu süreç içerisinde hem OSBlerimizi tanıtımı ki burada atıl olanlar 1. OSB, yeni yaptırdığımız alt yapısı devam eden Demirağ OSB, küçük işleri kalan Gemerek OSB ve şuanda ele aldığımız Şarkışla OSB. Bu 4 OSB’yi tam kapasiteli kullanma bâbında böyle bir yol haritası ve geçen yılı da üretim istihdam yılı olarak ilan etmiştik.  Ancak, salgından dolayı mevcudu muhafaza etmek kâfi geldi hatta üzerine de hamdolsun koyduk. 50’ye yakın firmaya yer tahsisi yapıldı." diye konuştu.

Sivasa gelen yatırımcıların her zaman yanında olduklarını belirten Vali Ayhan , "Biz 2023 yılında Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında Sivasta 100 üretim ve istihdam kapısı açmaya, bunu kazandırmaya Sivasın bünyesinde bunu yeşertmeye ant içtik ve bunu da başaracağımıza inanıyorum" dedi.






Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak