Sivas Belediyesi, ruhsatsız yapılaşmayı önlemek için çalışıyor


Gündem 27.10.2021 16:00:00 0
Sivas Belediyesi, ruhsatsız yapılaşmayı önlemek için çalışıyor

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Ruhsatsız Yapılaşma ve Kaçak Yapılarla Mücadele" konusunda ilgili kurum müdürleri ile basın açıklaması yaptı. Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşçan ve ilgili birim müdürleri katıldı.

SİVAS(İGFA)-   Ruhsatsız yapılaşmayı önlemek ve kaçak yapılarla mücadele etmek için basın toplantısı yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "2020 yılı Şubat ayında kanunda yapılan değişikliklerle birlikte tarım arazilerinin korunması noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi bir yasa çıkarttı. Şehir içerisindeki metruk yapıların yıkımı noktasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İki yıl içerisinde şehirdeki metruk binaların tamamına yakınını yıktık.

Kamuoyunda hobi bahçesi olarak bilinen alanlarla ilgili olarak, Tarım Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olmak üzere 3 kurumumuzla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde şunu gördük ki, gıda güvenliği ve tarım arazileri çok önemli. Burada duyguları istismar etmek adına ‘pandemi de evlere kapanmamak adına kendimize hava alabileceğimiz alanlar oluşturduk’ gibi yasayı ortadan kaldırmaya yönelik ve tarım arazilerini yapılaşmaya açma adı altında bir çalışma var.

Şehrimizin farklı bölgelerindeyoğunlaşmış hobi bahçeleriyle ilgili bir mücadele noktasında müdürlüklerimizle aynı noktada ve aynı fikirdeyiz. Yapıma başladığı andan itibaren yapıma müdahale ederek yapımına izin vermiyoruz" dedi. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=L9jzkeOO26M

"Hem Antalya hem Beşiktaş'taki cinayetin failleri hesap verecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kez toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!! ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!!
Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ