Siirtte İstiklal Marşının Kabulü etkinliklerle kutlandı

Siirtte İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü için etkinlik düzenlendi.


Gündem 12.03.2021 16:00:00 0
Siirtte İstiklal Marşının Kabulü etkinliklerle kutlandı

SİİRT (İGFA) - Siirtte COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirlere riayet edilerek düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Siirt Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy konulu slayt gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görevli Türkçe Öğretmeni Mesut Aksu tarafından yapıldı. 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY’’ konulu oratoryo gösterisi, büyük bir ilgiyle izlendi.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

 


Malatya Büyükşehir Belediyesinde seçimin ardından ilk meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesinde seçimin ardından ilk meclis toplantısı
Başkan Zeyrek, MTSO Yönetimini ağırladı Başkan Zeyrek, MTSO Yönetimini ağırladı
Potada 28. hafta biletleri satışta Potada 28. hafta biletleri satışta
Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu
Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi