Siirtte 18 Mart hazırlıkları tamamlandı

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle Siirtte çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


Gündem 16.03.2021 15:30:00 0
Siirtte 18 Mart hazırlıkları tamamlandı

SİİRT (İGFA) - Siirt Valiliği Anma Komitesi tarafından hazırlanan programa göre şehitler için 17 Mart Çarşamba günü Merkez Sancaklar Çarşı Camiinde, öğle namazı öncesi, Mevlid-i Şerif ile hatim duaları okunacak.

18 Mart Perşembe günü ise Garnizon Komutanlığı şehitliğinde saat 09.00’da çelenklerin şehitliğe sunulmasından sonra Vali Osman Hacıbektaşoğlu Şehitlik Anıtı Şeref Defterini imzalayacak. İl müftülüğü görevlisi şehitler için dua edilecek. İl protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından şehitlerin kabirleri gezilerek, karanfil bırakılacak.

Halk Eğitim Merkezinde Garnizon Komutanlığı personeli günün ve anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Çanakkale ve şehitler temalı şiir dinletisinin ardından, Çanakkale Türkülerinin seslendirilecek. Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Kültür ve Turizm ile İl Milli Eğitim müdürlükleri tarafından hazırlanan, 18 Mart Çanakkale şehitleri temalı resim sergisi gezilecek.

 

 

 

Valilik himayelerinde aynı gün Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu ziyaret edilip, akabinde iİl merkezinde belirlenen şehit ve gazi aileleri konutlarında ziyaret edilecektir.

 

 

 

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına bayrak ve Atatürk posterleri asılacak, Siirt Belediyesi tarafından Cadde ve kent meydanlarının bayraklarla süslenmesi sağlanacaktır.


Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı
Başkan Başdeğirmen: Üniversitemiz ile birlikte kentimizi daha da büyüteceğiz Başkan Başdeğirmen: Üniversitemiz ile birlikte kentimizi daha da büyüteceğiz
Isparta il koordinasyon kurulu toplantısında 2024 yılının İl 3 ayı değerlendirildi Isparta il koordinasyon kurulu toplantısında 2024 yılının İl 3 ayı değerlendirildi
Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında
Kayseri'de suya yüzde 30 indirim Kayseri'de suya yüzde 30 indirim