Siirt Valiliğinden cinsel istismar açıklaması

Siirt Valiliği, bazı basın ve yayın organlarında yer alan ’Siirt’te zihinsel engelli kız çocuğun güvenlik korucusu tarafından cinsel istismara uğradı’ iddialarını yalanladı.


Gündem 15.03.2021 15:00:00 0
Siirt Valiliğinden cinsel istismar açıklaması

SİİRT (İGFA) - Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Şirvan ilçesinde zihinsel engelli genç kızın güvenlik korucusu tarafından istismar edildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, söz konusu olayda istismarı yapan kişinin 2003 doğumlu bir şahıs olduğu ve şahsın 11 Mart 2020 tarihinde tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, 1997 doğumlu zihinsel engelli bir kız çocuğunun, güvenlik korucusu tarafından istismar edildiğine dair yanlı, maksadı kamu vicdanını rahatsız etmek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek olan yalan haberlerin yapıldığının müşahede edilmesi üzerine, halk ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, kamu vicdanının korunması adına açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Şirvan ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğunun istismar edildiğinin tespit edilmesi üzerine konu hakkında derhal adli tahkikata başlanmıştır. Yapılan adli soruşturmada mezkur olayın basında yer aldığı şekli ile suçun güvenlik korucusu tarafından işlendiğine dair haberler kesinlikle gerçek dışı ve yalandır. Yapılan adli soruşturma neticesinde suçun, 2003 doğumlu bir şahıs tarafından işlendiği tespit edilmiş ve fail, Cumhuriyet Savcılığınca tutuklanma talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince 11 Mart 2020 tarihinde tutuklanmıştır" denildi. 
 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı