Siirt İl Sağlık Müdürlüğünden KEFE toplantısı

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, kısa adı KEFE olan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği konusunda yapılan çalışmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Gündem 2.03.2021 15:00:00 0
Siirt İl Sağlık Müdürlüğünden KEFE toplantısı

SİİRT (İGFA) - Siirtte İl Sağlık Müdürlüğünün Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği (KEFE) çalışmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Resul Özdemir ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, katılımcılara kadın ve erkekler arasındaki fırsat eşitliğinin tarihçesi ile bu konuda dünya ile ülkemizdeki çalışmalar hakkında bilgilere yer verdi. Siirtin son 5 yılda orta, lise ve üniversite nezdinde toplamda 17 bin üzerinden öğrenci ve öğretmene KEFE eğitimi verildiğini kaydeden Ömür, lise seviyesindeki okullardaki öğretmenlere de proje çalışmaları için iki günlük AR-GE eğitimi verildiğini anlattı.

KEFE Çalışmaları Sorumlusu Bülent Sevgili de, dünyada yapılan çalışmalara yönelik katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkı üzerinde duran Sevgili, KEFE eğitimi alan bireylerin tutum ve davranışlarında olumlu değişimlerin olduğunu belirtti.


Bursa Büyükşehir'de yaz stajı başvuruları alınıyor Bursa Büyükşehir'de yaz stajı başvuruları alınıyor
Nilüferli karateciler madalyalarla döndü Nilüferli karateciler madalyalarla döndü
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada