Siirt fıstığı dünya pazarına açıldı

Avrupanın en büyük fıstık işletme tesisinin yer aldığı Siirtte, kadınların elinden işlenen Siirt fıstığı, dünya pazarına açıldı.


Gündem 25.03.2021 10:00:00 0
Siirt fıstığı dünya pazarına açıldı

SİİRT (İGFA)- İlin ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan ve 4 yıl önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü proje kapsamında kurulan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisinde işlenen fıstık, iç piyasanın yanında Almanyaya ihraç ediliyor.

Siirt Fıstık İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Sorumlusu Erol Avcı, 4 yıl önce 10 milyon Avroya mal olan Avrupanın en büyük fıstık işleme tesisinde işlenen fıstığın ihraç edildiği Almanyada beğenildiğini söyledi. İç piyasasında büyük firmalarla temas halinde olduklarını, hem içerde hem de dışarıda fıstığı tanıtıp uluslararası markaya ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

İHRACAT İÇİN HOLLANDA, AVUSTURYA SIRADA

Siirtin fıstığı büyük bir marka değeri haline geldiğini kaydeden Avcı, "Şu an tesiste Almanyaya geçen yıl başladığımız ihraçta raflarda yerini bulan fıstık beğenildi. Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Çekya ile de ihracat görüşmelerimiz sürüyor. Olumlu sonuçlar aldıktan sonra da buralara fıstık göndermeyi planlıyoruz. Burada üretilen fıstık çeşitli aşamalardan geçtikten sonra en kaliteli şekliyle sofralara ulaşacak" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti
Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor! Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor!
TOFAŞ'ın konuğu Pınar Karşıyaka TOFAŞ'ın konuğu Pınar Karşıyaka
Başkan Aydın engelsiz koroya eşlik etti Başkan Aydın engelsiz koroya eşlik etti
Başkan Palancıoğlu, muhtarlarla buluşarak mahalelerin yol haritasını belirledi Başkan Palancıoğlu, muhtarlarla buluşarak mahalelerin yol haritasını belirledi