SGK, ücretsiz alınabilen 52 ilacı ödeme listesinden kaldırdı


Gündem 18.10.2021 17:00:00 0
SGK, ücretsiz alınabilen 52 ilacı ödeme listesinden kaldırdı

SGK, vatandaşın daha önce ücretsiz alabildiği kas gevşetici kremler, ağrı kesici ilaçlar, iltihap giderici spreyler, pandemi döneminde kullanılan ağız ve boğaz spreyleri gibi 52 ilacı ödeme listesinden kaldırdı. Bu kararla birlikte 6 liraya alınabilen ağrı kesici artık 30 liradan satılacak.

Murat Karakaya( NİĞDE İGFA)- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi ve eczacı Turgay Yıldız; Eczacılarla vatandaşın karşı karşıya kaldığını belirtti.

Konuya dair konuşan eczacı Turgay Yıldız açıklamalarında şunlara değindi: "SGK'nın  çıkardığı 52 ilaç arasında vatandaşın sıklıkla kullandığı boğaz spreyleri, ağrı kesici kremler, iltihap giderici ilaçlar, çocukların diş çıkarmada kullandığı ağrı kesici kremler var. SGK'nin neden böyle bir uygulamaya gittiğine bizler eczacılar olarak da anlam veremedik. Zannediyorum devlet ilaç giderlerinden kaynaklı artıştan dolayı bütçe yetersizliği nedeniyle çoğu ilacı bu kapsamdan çıkardı. Bu kararla birlikte vatandaş 6 lira ödeyerek aldığı ilacı son kararla birlikte 30 lira ödeyerek alacak" dedi. 

Eczacı Yıldız, bu duruma vatandaşın da, eczacılarında tepki gösterdiğini söyledi. 


Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’ Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Başkan Yalçın: “Yaşam çıtasını çok yükselttik” Başkan Yalçın: “Yaşam çıtasını çok yükselttik”
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak? 2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?