SEKA Kâğıt Müzesi, makine seslerini kayıt altına aldı


Gündem 18.10.2021 13:00:00 0
SEKA Kâğıt Müzesi, makine seslerini kayıt altına aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren SEKA Kâğıt Müzesi, TÜBİTAK ve İzmit Bilim Sanat Merkezi ortaklığı ile gerçekleştirilen Yapay Zekâ Çağında Ses ve Müzik isimli projeye "Kâğıt Müzesinin Sesleri" ile destek oldu.

KOCAELİ(İGFA)- Yapay Zekâ Çağında Ses ve Müzik isimli projeye katılım sağlayanlar, 21 yüzyıl becerileri ile donatılmış müzikte bilişim teknolojilerini kullanabilen ve dijital vatandaş bilincine sahip müzik yapıcılarının yetiştirilmesi, yapay zekâ yöntemlerinden de faydalanarak, kültür birikimlerini gelecek nesillere aktarma farkındalığı kazanmaları bekleniyor.

SEKA Kağıt Müzesi’nde gerçekleşen projede, katılımcılara müze salonları detaylı bir şekilde anlatılırken kağıt üretiminin önemli parçalarını oluşturan bir çok makinenin sesini kayıt altına alma imkanı sunuldu. Katılımcılar müze konseptinde de çalışmaya devam eden yongalama makinesi, mini hollander, zarf makinesi, baskı makinesi ve kağıt makinesinin çalışmasına şahitlik ederek, hem farklı bir deneyim yaşaldı hem de proje çalışmaları için güzel bir fırsat yakaladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!