Gündem

Gündem Haberleri

Şehit annesine vefa


Gündem 2.07.2020 02:10:00 0
Şehit annesine vefa

Burdur’da eşi gazi, oğlu da şehit olan Zekiye Çakır’a devlet sürpriz yaptı. Her yağmurda akan evin çatısı habersizce yaptırıldı. Şehit annesi hatıraları naylona sarmaktan kurtuldu

Burdur'da yaşayan gazi eşi ve şehit annesi 67 yaşındaki Zekiye Çakır'a devlet sürpriz yaptı. Çakır'ın herkesten sır gibi sakladığı iki odalı evinin akan çatısı habersizce onarıldı. Değirmenler Mahallesi'nde hatıralarla dolu iki odalı sıvasız, ahşap ve kerpiç evde yaşayan üç çocuk annesi Çakır'ın büyük oğlu Jandarma Komando Er Ayhan Çakır, 1994'te Hakkari Şemdinli'de çıkan çatışmada şehit oldu. Oğlundan sonra Kıbrıs Gazisi eşi Hüseyin'i de kaybeden Çakır, 26 yıldır oğlundan, 14 yıldır da eşinden ayrı kalmanın hüznünü yaşadığını söyledi. Dedesinden kalan evinde yalnız yaşayan Çakır, devletin sağladığı imkanlarla geçiniyor.

YENİ EVİ KABUL ETMEDİ
Yaklaşık bir yıldır evinin çatısının aktığını, kimseye yük olmamak için yetkililerden ve çevresinden gizleyen Çakır, durumun fark edilmemesi için misafirlerini evinin bahçesinde ağırladığını söyledi. Gururlu şehit annesi, yağmur yağdığında eşi ve oğlunun hatıralarını ıslanmaması için poşetlere sardığını vurguladı. Anneler Günü'nde kendisini ziyaret eden bir kişinin evin akan çatısını fark etmesi üzerine durumu Burdur Valiliğine bildirmesi üzerine Çakır'ın evi kendinden habersiz girişimle onarıldı. Çakır, daha çok ihtiyacı olanlar faydalansın diye başka bir eve taşınma teklifini de kabul etmedi.

HER YERİ HATIRA DOLU
Zekiye Çakır, bugüne kadar paraya hiç değer vermediğini, tek üzüntüsünün oğlu ve eşinden ayrı kalmak olduğunu belirterek, "Gönlümün bir yarısı kırık yaşıyorum. Evin çatısı aksa da kimseye bir şey demedim. Daha öncede onaralım dendi ama kabul etmedim. Çatı yapılırken de kimseye yük olmak istemedim. 'Evimin akmayan odasında kalırım' dedim. Devlete daha fazla yük olmak istemedim. Artık çatım akmadığı için evladımın hatıralarını naylona sarmam, güzelce duvara asarım. Bu evin her taşında, duvarında oğlumun ve eşimin hatırası var" dedi. Çakır, "Halimize şükür. Bizden daha kötü durumda olanlar var. Vatanımız, devletimiz sağ olsun yeter. Oğlumun şehit olmasından çok gurur duyuyorum, acısı da hep içimde. Her insana hem gazi eşi hem de şehit annesi olmak nasip olmaz" diye konuştu.

DEVLETİMİZ ASLA YALNIZ BIRAKMAZ
MUHARIP Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar ise, Zekiye Çakır'ın onurlu bir yaşam sürdüğünün altını çizdi. Çakır'ın ihtiyacı olsa bile asla dile getirmediğini vurgulayan Okyar, "Devlet yetkilileri, bizler sürekli bir ihtiyacı olup olmadığını soruyoruz. Ama her seferinde sıkıntısı olmadığını söylüyor. Kimseye yük olmamak için çatının aktığını da gizlemesi onun yüce gönüllülüğünün en büyük ispatı. Devlet yetkilileri tüm şehit ve gazi yakınlarında olduğu gibi Zekiye annemizi de hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır" ifadelerini kullandı.


Motosiklet ve otomobil çarpıştı: 1 yaralı Motosiklet ve otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Bir testten daha başarıyla geçti Bir testten daha başarıyla geçti
İzmit yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor İzmit yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor
Manisa’da Sefo coşkusu Manisa’da Sefo coşkusu
BUSADER 23 Nisan'ı Hatay’da kutladı BUSADER 23 Nisan'ı Hatay’da kutladı