SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Gündem 29.10.2019 00:14:00 0
SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bugün 96 yaşında olan cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak cumhuriyetin getirdiği kazanımları durmadan ve yorulmadan geliştireceğimize ve güçlü potansiyellerimizden biri olan genç nüfusumuzu en iyi şekilde yetiştireceğimize inancımız tamdır. Türkiye’nin kalkınma hamlesinde ve yükseköğretim alanında yerimizi alarak 2023 hedefleri doğrultusunda dünya ile rekabet gücümüzü daha da geliştirmeye kararlıyız. İnanıyoruz ki, cumhuriyetimiz ve demokrasimiz bizlerin yetiştireceği genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Bu heyecan ve ümitle, verdiğimiz kararlı ve destansı mücadelelerle dünya üzerinde bağımsız ve güçlü bir Türkiye olarak var olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bizlere cumhuriyetimizi miras bırakan aziz kahramanlardan ilham ve güç almaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 96. yıl dönümünü kutladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı