Şampiyon gençler, imkansızlıklar yüzünden spordan kopuyor (Özel Haber)

Diyarbakırlı Zilan ailesinde bugüne kadar 5 sporcu yetişti. Türkiye şampiyonlukları ve Dünya Kupalarında dereceleri olan sporcular, desteklerin yetersiz olması nedeniyle birer birer spordan kopmaya başladı.


Gündem 25.02.2021 15:00:00 0
Şampiyon gençler, imkansızlıklar yüzünden spordan kopuyor (Özel Haber)

Ufuk ÇİMEN (DİYARBAKIR YENİGÜN)

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaşayan Zilan ailesi, maddi imkansızlıklara rağmen aileden 5 sporcu yetiştirdi. Sur’un dar sokaklarında yapılan idmanlarla şampiyonluğa ulaşan 5 sporcu, maddi imkansızlıklar nedeniyle birer birer spordan kopmaya başladı. Kardeşlerden biri olan ve Kickboks şampiyonlukları bulunan Hasan Zilan, sporun ve sporcunun desteklenmesi için çağrıda bulundu.

12 yıldır Kickboks ile uğraşan Hasan Zilan, “9 defa Türkiye şampiyonu oldum, dünya kupalarında da derecelerim var. Benim dışımda 4 kardeşim daha sporla uğraşıyor. Ben dahil 4 kardeşiz ve hepimizin Türkiye şampiyonluğu var. Destekler yetersiz olduğu için 2 kardeşim sporu bırakıp, eğitim hayatına yönelme kararı aldı” dedi.

EKONOMİK NEDENLERLE MAÇLARA GİDEMEDİ...

Maddi sıkıntılar nedeniyle karşılaşmalara katılamadığını söyleyen Zilan,“Babam maça gidelim diye hepimizin giderlerini kendi cebinden yapıyordu. Belli bir zamandan sonra artık onun da karşılayacak gücü kalmadı. Karşılasa bile sadece bizim masraflarımızı karşılayabilecek. Bizim gibi sorun yaşayan binlerce sporcu arkadaşımız var, sporcular desteklenmiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle katılamadığım çok fazla karşılaşma oldu ve böyle devam ederse, katılamayacağım yeni karşılaşmalar yine olacak. Emek verip sadece maddi imkansızlıklar nedeniyle yarışmalara gidememek çok üzüyor” diye konuştu.

Öte yandan başka şehirlerden ve büyük kulüplerden teklif aldığını belirten Hasan Zilan, "Diyarbakır’ı temsil edip, Diyarbakır’a kupa getirmek istiyorum ama desteklenmiyoruz" dedi. Zilan, destek bulamaması halinde kendisinin de kardeşleri gibi spordan kopmak zorunda kalacağını kaydetti.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak