Sakaryada Melen Botanik Vadisi tanıtıma hazırlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli, Karasu ve Kaynarca sınırları içerisinde yer alan Melen İsale Hattı üzerindeki tarım projesi ‘Melen Botanik Vadisi’ tanıtıma hazırlanıyor.


Gündem 1.03.2021 14:30:00 0
Sakaryada Melen Botanik Vadisi tanıtıma hazırlanıyor

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, İstanbul’a Melen Çayı’ndan su taşıyan  Melen İsale Hattı üzerinde hayata geçirdiği Melen Botanik Vadisini ziyaret etti. Vadi ile ilgili tanıtımına hazırlanan Başkan Yücenin ziyaretine Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mehmet Sungur Yeni, Yol Bakım ve Asfalt Koordinasyon Dairesi Başkanı Atilla Turan eşlik etti. 

Başkan Yüce, Karasu, Kaynarca ve Kocaali sınırları içerisinde 61 kilometrelik mesafe boyunca lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, ıhlamur, akasya ve defne olmak üzere toplamda 1 milyon 815 bin adet bitki bulunan Melen Botanik Vadisi ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. “Projeye Melen Botanik Vadisi ismiyle başladık ama giderek Cennet Vadisine dönüşüyor" diyen Başkan Yüce, "Önümüzdeki günlerde projenin şehrimizin ekonomisine, istihdamına ve sosyal hayatına katacağı artıları konuşmak ve tanıtmak için bir program düzenleyeceğiz. Tanıtım hazırlıklarımız da hızla ilerliyor. İdari bina, işçi dinlenme üniteleri ve ziyaretçilerin dinlenmesi için kafeterya çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah kısa süre içerisinde tanıtım törenimizle projemizin son halini sunacağız” diye konuştu.






Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı
Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak