Sakarya yeni su kaynakları kazanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan SASKİ, il genelinde alternatif içmesuyu arama çalışmaları kapsamında 2020 yılı itibariyle 6 ilçede toplam 2 bin metre derinliğe sahip sondaj kuyusu açtı.


Gündem 24.03.2021 16:00:00 0
Sakarya yeni su kaynakları kazanıyor
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yer üstü su kaynaklarının ömrünü uzatmak ve yer altı su kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirmek adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2020 yılı itibariyle toplam 2 bin metre derinliğe sahip sondaj kuyusu açtı. Akyazı, Erenler, Geyve, Kaynarca, Karasu ve Taraklı ilçelerinde 12 mahallede gerçekleştirilen çalışmalarda içmesuyu kalitesinin yüksek olması için sondaj çalışmalarından önce bölgeler taranarak gerekli analizler son teknoloji cihazlarla yapıldı. Analiz sonuçlarına göre çalışmalarını sürdüren ekipler 2020 yılı itibariyle farklı debilere sahip ikisi tarımsal sulamada diğer 10’u ise içmesuyu hizmetinde kullanılmak üzere toplam 12 sondaj kuyusunu şehre kazandırdı. SASKİ yaptığı açıklamada, açılan sondaj kuyuları ile yerleşim yerlerinin içme suyu açığını karşıladıklarını belirterek, açılacak sondaj kuyularıyla birlikte hedeflenen derinliğin toplam 3 bin metre olacağı kaydedildi.

Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide
Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz” Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz”
Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü