"Sakarya’nın yeni Adalet Sarayı Yenikent’e olmalı"

Sakarya’da yeni yapılacak olan Adalet Sarayı’nın deprem sonrasında oluşturulan Yenikent’teki Valilik Kampüsü yanındaki arazide olması isteniyor.


Gündem 3.03.2021 19:00:00 0

SAKARYA (İGFA) - 17 Ağustos 1999’da yaşanan deprem sonrasında şehrin daha sağlam zemin üzerinde olması için deprem ve TOKİ konutlarının yanı sıra Sakarya Valiliği ile Resmi Daireler Kampüsü’nün de inşa edildiği Yenikent Bölgesi’nin gelişimi sürüyor. Bu kapsamda şu anda Yenikent Camili Mahallesi’ndeki valilik kampüsü içindeki Adalet Sarayı’nın yeni binasının da yine aynı yerdeki araziye yapılması için hazırlanan projesine biran önce başlanması istendi.

Sakarya Barosu’nun projenin yanı sıra yatırım programı kapsamında ödeneği de hazır olan Adalet Sarayı’nın zemini sağlam olmayan yere yapılması için girişimlerde bulunmasına anlam veremediklerini söyledi.

Sakarya Yenikent Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Fikri Arslan, “Birlik ve beraberlik ile el ele vererek, Sakarya’yı yaşanır ve örnek bir şehir haline getirmek zorundayız” dedi. Arslan, “Bireysel menfaatler ön plana çıkarılırsa, kısır çekişmeler başlarsa, Sakarya’nın gelişmesi engellenerek gelecek nesillere büyük bir köy bırakmış oluruz. Deprem sonrası yerleşim alanı olan Yenikent’e valilik, deprem konutları, askerlik şubesi, valilik konağı, Yenikent ve Korucuk hastaneleri, Tıp Fakültesi, Fen Lisesi gibi çok sayıda yatırım yapıldı. Adliye’de, hatta Emniyet’te bu bölgede olmalı. Adalet Sarayı’da planlandığı gibi Yenikent’te olmalı. Kimsenin kendi çıkarı için şehrin geleceği ile oynamaya hakkı yok” dedi.


Osmangazi Belediyesi’nin acı günü Osmangazi Belediyesi’nin acı günü
Muğla Büyükşehir Belediyesi bayram tatilinde de teknelerden atık topladı Muğla Büyükşehir Belediyesi bayram tatilinde de teknelerden atık topladı
Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi   Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi  
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki! Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti