Sakarya Melen Botanik Vadisi’ne yürüyüş yolu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Melen Botanik Vadisi üzerinde 2 kilometrelik yürüyüş yolu inşa edecek.


Gündem 8.04.2021 17:30:00 0
Sakarya Melen Botanik Vadisi’ne yürüyüş yolu
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kaynarca, Karasu ve Kocaali sınırlarında yer alan ve Melen İsale Hattı üzerinde 70 kilometre uzunluğa sahip olan Melen Botanik Vadisi’nin tercih edilmesini sağlayacak yeni bir proje için ihaleye çıkıyor. Atıl vaziyette bulunan alanda yaklaşık 2 milyon bitki dikimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bölgede 2 kilometre uzunluğa ve 4 buçuk metre genişliğe sahip olacak yürüyüş yolu inşa edecek. Projenin yapımı için ise 20 Nisan Salı günü ihale gerçekleştirilecek. Melen İsale Hattı üzerinde yer alan atıl alanı cennet vadisine dönüştürmek için harekete geçtiklerini ve bölgede kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “70 kilometre uzunluğa sahip vadiyi tıbbi ve aromatik bitki üretim alanına dönüştürmüştük. Şimdi ise bölgede hemşehrilerimize tıbbi ve aromatik bitkilerin güzelliği, deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunacağız. Aynı zamanda üretim ile de ekonomiye katkı sunacağız” dedi.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı