Sakarya ile Gaziantep arasındaki bağ güçlenecek

Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte bir dizi ziyaretler için Sakaryaya gelen Türkiye Belediye Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sakarya ile Gaziantep’in kardeş şehir olduklarını ifade ederek daha çok bir araya gelerek iş bi


Gündem 16.03.2021 17:00:00 0
Sakarya ile Gaziantep arasındaki bağ güçlenecek

SAKARYA (İGFA) - Sakarya’ya bir dizi ziyaret için gelen Gaziantep Valisi Davut Gül ile Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret programına TÜRASAŞ ziyareti ile başlayan Gaziantep heyeti, Sakarya Valiliği ziyareti sonrası Büyükşehir Belediyesine konuk oldular.

Sakarya’mız çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunun altını çizen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "70 ayrı milletten insan şehrimizde huzur içinde yaşamaktadırlar. Bu durum şehrimizde bir kültür mozaiği oluşmasına olanak sağlıyor. Şehrimiz sanayi ve tarım alanlarında önde gelen şehirlerden bir tanesidir. Dünyaya en çok ayva ihracatı yapan şehiriz. Şehrimizde birçok uluslararası ticaret yapan sanayi kuruluşları bulunmaktadır. Yalnız sanayi ve tarım da değil turizm alanında da çok önemli bir yere sahibiz. Birçok doğal güzelliğe sahip olan şehrimizde turizm potansiyelimiz günde güne artmaktadır” diyerek Sakarya’yı tanıttı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sakarya ile kardeş şehir olduklarını belirterek, "Bundan sonra daha çok bir araya gelecek ve daha çok iş birliklerine imza atacağız. Sakarya’da tarım ve sanayinin yanı sıra ciddi bir turizm altyapısı var. Pandemi sonrası turizm çeşitliliği arttı. Karavan ve doğa turizmi daha çok tercih ediliyor. Bu turizmde Sakarya’da ve Gaziantep’te var. İnşallah turizm altyapımızı güçlendirecek iş birliklerini gerçekleştiririz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var