SAĞLIKLI İÇME SUYU İÇİN TİLKİİNİ-KİKEZ İÇME SUYU SONDAJLARI İLE TERFİ DEPOLARINI YENİLENDİK


Gündem 12.05.2020 23:05:00 0
SAĞLIKLI İÇME SUYU İÇİN TİLKİİNİ-KİKEZ İÇME SUYU SONDAJLARI İLE TERFİ DEPOLARINI YENİLENDİK

Bucak’ta içme suyunun karşılandığı Kikez mevkiinde bulunan içme suyu sondajları ve bu sondajlardan toplanan suların terfi edildiği Kikez terfi depolarında yine aynı şekilde Tilkiini sondajları ve bu sondajlardan toplanan suyun terfi edildiği Tilkiini terfi depolarında yapılan bakım ve onarım çalışmaları sona erdi.
Bucak Belediyen Başkanı Emrullah Ünal, yerel seçimlerden önce 2019 yılında ilçede sudan kaynaklandığı tahmin edilen salgınla binlerce kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü hatırlatarak, bu tür salgın hastalıkları önlemek için belediye tarafından ana su depo temizliği ve klorlamanın hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. Başkan Emrullah Ünal açıklamasında, “2019 Şubat ayında ilçemiz sudan kaynaklandığı tahmin edilen salgınla karşı karşıya kaldı ve binlerce kişi hastanelerde tedavi görmek zorunda kaldı. Bu tür salgın hastalıkları bir daha yaşamamak için belediye olarak tedbirleri aldık, hala da almaya devam ediyoruz. İlçemizde bulunan içme suyu ana depolarının temizliklerini ve bakımını yapıyoruz. Kikez ve Tilkiini mevkiinde bulunan ana su depolarımızda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladık. Depolarımızı ve sondajlarımızı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki yönetmeliğe uygun hale getirerek halkımıza sağlıklı içme suyu sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Kikez ve Tikiinindeki terfi depolarında yapılan çalışmalar şunlar;
Öncelikle içme suyu sondajlarımızın tabanları betonlanarak sondajların etrafında mevzuatta belirtildiği gibi koruma alanları yapılarak kilitli hale getirilmiş görevli harici giriş engellenmiştir. Böylelikle İçme suyu sondajlarımıza dışarıdan herhangi bir müdahale olmaması sağlanmıştır. Ayrıca sondajlarımızın etrafındaki fiziksel olarak kirletici unsurların temizliği de yapılmıştır.
Tilkiini ve Kikez terfii depolarımızda ilk olarak yılda iki kez ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirdiğimiz temizlik işlemi başlatılmış olup içerisindeki su tamamen boşaltılarak klor ile detaylı temizlik yapılmıştır.
Depolarımızda suyla temas eden paslanabilir malzemelerin hepsinin teması kesilerek kaldırılmıştır.
Depolarımızın iç ve dış boya ve badana işlemleri yapılmış fayans olması gereken yerler fayans malzeme ile kaplanmıştır. Depolarımızın içerisinde bulunan paslı su borularımız temizlenmiş yalıtımlı malzeme olan filinkot ile boyanmıştır.
Depolarımıza gelen sulardan numune alınabilmesi için numune alım muslukları yapılmış.
Depolarımızda çok eski ve yıpranmış ve kullanılabilir özelliğini kaybetmiş cam telleri ve havalandırma bacaları değiştirilerek yenisi yapılmıştır.
Depolarımızın etrafı mevzuatta yazdığı gibi dışardan bir müdahale olmaması için tel ile çevrelenmiştir.
Depolarımızın etrafı kilitli parke taşı döşenerek daha temiz olması sağlanmış temizliğinin daha kolay olması hedeflenmiştir.
Depolarımızdaki içme suyunun terfi edilmesini sağlayan pompalarımız bakımları yapılarak boyanmış kirli görüntü ortadan kaldırılmıştır.
Depolarımızın ve terfi istasyonumuzun bulunduğu binaların eski olmasından kaynaklı sıvası dökülmüş yerlerin sıvaları yenilenmiştir.
Terfi istasyon binalarımızın eski olmasından dolayı çatılarının deforme olmuş kısımları onarılmıştır. İçme suyu sondajlarımızda ve depolarımızda dağınık halde bulunan elektrik kabloları düzenlenmiş elektrik panoları temizlenmiş depolarımızın topraklaması yapılmıştır.


Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü