Safiye Hanım Devlet desteği ile patron oldu


Yaşam 7.06.2020 00:15:00 0
Safiye Hanım Devlet desteği ile patron oldu

Devletin sağladığı desteklerle günde 150 kilogram süt üreten bir çiftlik kuran 37 yaşındaki Safiye Güler, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara örnek oluyor

Antalya'da devletin verdiği çeşitli desteklerle günde 150 kilogram sütün üretilen büyükbaş hayvan çiftçiliğinin sahibi olan Safiye Güler, hayalindeki işin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kepez ilçesi Başköy Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk annesi 37 yaşındaki Güler, hayalindeki büyükbaş hayvan çiftliği için önce eğitim almaya karar verdi.

GÜNLÜK 150 KİLO SÜT
Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen eğitimlere katılan Güler, dört yıl önce bankadan aldığı kredi ile devletin sağladığı çeşitli desteklerle çiftlik için ilk adımı attı. Süt verimi yüksek 20 büyükbaş hayvan satın alan Güler, kurduğu modern tesiste büyükbaş hayvan sayısını kısa sürede 70'e çıkardı. Güler, günlük olarak ürettiği 150 kilogram sütü Antalya Süt Birliğine satarak emeğinin karşılığını alıyor.

KADINLAR KORKMASIN
Tarım ve Orman Bakanlığından her buzağı başına 350 lira destek alan Güler'e, çiğ süt için de bakanlığın belirlediği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden destek verildi. Kurduğu iş sayesinde hem kadınlara örnek olan hem de geçimini sağlayan Güler, Yörük kadını olduğu için çocukluğundan beri hayvanlarla bir arada bulunduğunu söyledi. Önceleri yıkık, dökük ve düzensiz ahırlarda hayvan yetiştirmeye çalıştığından süt veriminin düşük olduğunu anlatan Güler, devletten aldığı destekle bu sorunu çözdüğünü dile getirdi. Güler, ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde sürü yönetimi, sağım hijyeni, arıcılık gibi birkaç eğitim aldığını da anlattı. Güler, "Kadınız, anneyiz. Türk kadını çalışmak zorunda. Kadınlarımız korkmasınlar yapsınlar, hayat çalışınca güzel" dedi. Çocukları gibi sevdiği hayvanlarına, 'Zeyno', 'Nazlı' ve 'İrem' gibi isimler veren Güler, çocuklarının da bu mesleği sürdürmesi istediğini kaydetti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı