Gündem

Gündem Haberleri

Saadet Partisi, Bursada sahaya indi

Saadet Partisi Bursada, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşın atanarak 41inci, seçilerek 24üncü ayını değerlendirdi.


Gündem 29.03.2021 12:00:00 0
Saadet Partisi, Bursada sahaya indi

BURSA (İGFA) -  Saadet Parti Bursa İl Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan’ında katıldığı İTÜ evinde gerçekleşen basın toplantısında önemli tespitlerde bulundu. GİK Üyeleri Gökhan Gerçek ve Selim Sait Terzioğlu’nun da katıldığı toplantıya üst kurul üyelerinin yanı sıra İl Başkan Yardımcıları’da tam kadro katılarak meydanı boş bırakmayacaklarının ilk sinyalini verdi. İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik sonrası Arıkan ve Atmaca gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BURSA BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR"

SP Bursa İl Başkanı Atmaca, yeşil Bursa’dan önce griye, daha sonra da kapkara bir Bursa’ya dönüldüğünü ifade ederek, "Yaklaşık 18,5 yıldır iktidarda olan, belediyelerde de 16,5 yıldır bu hakimiyetlerini devam ettiren partinin “Kentsel Tasarım” planı ve projesi yok! Neden? Çünkü; attıkları her adımı “Biz burayı imara açarsak bizim hanemize ne düşer?” hesabı ile yapıyorlar. Tüyü bitmemiş kulun hakkını da bu şekilde yiyorlar. Oysa ki; Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Kadroları eğer belediye yönetimlerinde olsa idi tıpkı 1994’de olduğu gibi “Nasıl Bir Yaşanabilir Bursa Hedefi” sorusuna cevap arayacak, Bursa’nın çevre ile barışık, tarım alanlarını tarumar etmeyen, keskin çizgileri ile sanayi bölgeleri ayrışmış bir kent oluşturmak amacı ile çalışacak, şehrin 50 yıllık gelişimini düzenleyecekti. Vakit geç değil, ilk yerel seçimlerde Saadet Kadrolarını yönetime getirin farkı sizde göreceksiniz” dedi.

"BURSADA YENİ DOĞANBEYLER OLUŞTURULUYOR" 

“Bursa’da parayı bastırdığınızda size dur diyebilecek bir belediye başkanı, belediye meclisi yoktur" diyen İl Başkanı Mehmet Atmaca, "Hangi görüşte belediye olursa olsun, bastırın parayı istediğiniz emsalden istediğiniz kadar katı versin! İmar yoğunluğunu bu şekilde artırırsanız nüfus yoğunluğunu da artırırsınız. Sosyal donatı alanlarını da sıfırlarsınız. Bin kişinin rahatça yaşayabileceği, tüm olanakları ile yaşam alanları oluşturulan sosyal donatılar yerine siz o bölgeye 3 bin-3 bin 500 kişiyi doldurmaya çalışırsanız fedakarlık yapacağınız tek nokta sosyal donatı alanlarıdır. Ulaştırmayan Bursa trafiğinde 41 aydır pansuman tedbirler ile durumu geçiştirerek nereye kadar gideceğinizi zannediyorsunuz? Yunuseli Havaalanı arazisini muhalefet partileri oarak biz kurtarmaya çalışırken etrafında yeni Doğanbey’ler oluşturuluyor" diye konuştu.  

"SEÇİM KARARI ALINDIĞINDA İLKELER İTTİFAKI KONUŞULUR"

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan ise, Saadet Partisi’ne siz hangi ittifaktasınız diyerek yüklenilmesinin bir anlamı olmadığını söyledi. "Seçim kararı alındığında İlkeler İttifakları konuşulur" diyen Arıkan, "Saadet Partisi diyalogdan yana bir anlayışı benimsemiştir. HDP’nin kapatılması isteminin iktidarın küçük ortağı tarafından istenilmesine bağlıyoruz, 600-650 kişi hakkında yapılacak bir yasal işlem var, bu işlem yılları alır. Ortadoğu’da muğlak bir barış ancak Milli Görüş’ün adresi Saadet Partisi’nin iktidara gelmesi ile mümkün. Ortadoğu’yu alev topuna döndürenler bugün bu bataklıktan çıkamıyor. Ortadoğu’da kazanan taraflar İsrail ve Rusya. Siyaset 2018 ile değişti. Vali ve Kaymakamlara siyaset yapabilme yetkisi verdiler. O yüzden valilerin siyaset yapmasına şaşmayın.” dedi.


Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek
Küflenen ekmeği tüketmeyin! Küflenen ekmeği tüketmeyin!
Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi
Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi