Robotik Kodlama eğitimi KO-MEK’te

Cumhuriyetin 100. yılına kadar Kocaeli genelinde tüm okullarda KODELİ Projesi ile kodlama ve robotik eğitim atölyesi kuracak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişkinleri de unutmadı. Kapılarını kontrollü şekilde açan KO-MEK Temel Robotik Kodlama eğitim


Gündem 9.03.2021 13:00:00 0
Robotik Kodlama eğitimi KO-MEK’te

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nda (KO-MEK) son teknoloji imkânlarla hazırlanan KODELİ sınıfları ile de başta üniversite öğrencileri olmak üzere isteyen tüm vatandaşlara eğitim vermeye başladı. Alanında uzman Usta Öğreticiler eşliğinde verilen kodlama ve robotik eğitimlerinde kursiyerler Algoritma ve Akış diyaframlarının temellerini ve Mblock programlama eğitimlerini alıyor.

Hazırlanan programlarla yeteneklerini geliştiren kursiyerler Arduino elektronik kartı ile kodlama ve robotik eğitimlerde tecrübe kazanıyorlar. 46 saatlik eğitim sonunda elektronik ve kodlama becerilerini geliştirecek olan kursiyerler verilen eğitimlerden oldukça memnun Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi olan Ayşenur Güneş, KO-MEK’ten daha öncede eğitim aldığını ifade ederek, “Verilen eğitimler hem iş konusunda hem de okuduğum üniversitede bana yardımcı oluyor” dedi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!