Rektör Çarıkçı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Gündem 15.07.2020 11:41:00 0
Rektör Çarıkçı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biri olan ve aziz milletimizin üstün fedakârlıkları ile bastırılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılını idrak ediyoruz.

Uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletimizin istikrarlı büyümesini, kalkınma hamlelerini, küresel adaletsizliğe karşı mazlum coğrafyalardaki halkların yanında oluşunu, dünya coğrafyası üzerinde hem fiilen hem manen yükselişini hazmedemeyen demokrasi düşmanları, bundan tam 4 yıl önce kaybettikleri itibarlarını geri almak ümidiyle milli irademize ve demokrasimize nafile bir çabayla saldırmışlardır.

Bu karanlık güçler, ezeli tarihinden bu yana şehit kanları ile sulanmış ve Misak-ı Milli ile belirlenmiş hudutlarımız içerisinde milli iradenin gücünü, milletimizin demokrasi farkındalığını ve aşkını hesaba katamamışlar; o gece büyük bir hezimete uğramışlardır. 15 Temmuz 2016’da milletimiz adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır. O gece toplumun her kesiminden insanımızın cesareti ve teyakkuzu neticesinde, şehit ve gazilerimizle, gazamız mübarek bir şekilde hidayete erdirilmiştir.

15 Temmuz 2016 sonrasında tüm dünyanın da gözleri önünde ispat edilmiştir ki Türkiye’de artık darbe dönemleri sona ermiştir. Bizlere düşen görev ise demokrasimizi her geçen gün büyütürken 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır. Ekonomisi, güvenilirliği, tanınırlığı ve itibarı yüksek, güçlü bir Türkiye ideali peşinde durmadan çalışmaktır.

Bu vesile ile vatan uğruna şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimiz ile birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyor; o gece milletin selameti için el açıp dua eden ve bu ülkeye sahip çıkanları da kalbimin en müstesna köşesinde saygıyla taşıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

 

Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!